Notícies Foto: Sílvia PochFoto: Sílvia Poch

La trompetista i cantant de jazz Alba Careta i el cantautor i productor Henrio s’uneixen en el tercer treball discogràfic de la col.lecció del Càntut

13 setembre, 2023

El nou àlbum, que porta per títol “Udolç”, explora les cançons de bressol, principalment recollides a l’arxiu del Càntut.

La trompetista i cantant de jazz Alba Careta i el cantautor i productor Henrio s’uneixen en el tercer treball discogràfic de la col·lecció del Càntut. Cançons de tradició oral. El nou àlbum, que porta per títolUdolç”, explora les cançons de bressol, principalment recollides a l’arxiu del Càntut. Editat per Segell Microscopi i Bankrobber, el disc sortirà a la venda el 2 de novembre. L’espectacle s’estrenarà a la Fira Mediterrània de Manresa (5 d’octubre) i al Festival Càntut a Cassà de la Selva (19 de novembre) i se’n podrà veure una preestrena al Festival MUMI (Musicas no Minho) 2023 a Galícia (22 de setembre).

El nou projecte discogràfic del Càntut segueix les passes dels seus predecessors: Vega, de Paula Grande i Anna Ferrer (Bankrobber, 2020) i Càntut, de Belda i Sanjosex (Bankrobber, 2016). En aquesta ocasió, Alba Careta i Henrio estiren el fil de la iniciativa Càntut a les escoles: cacem i cantem cançons i la recerca duta a terme per part de l’alumnat de Cassà de la Selva el curs 2021-22. Durant aquell procés, els estudiants van recollir més d’un centenar de cançons de bressol de les diferents cultures presents al municipi. Partint d’aquest punt, i sota el nom Udolç, els artistes emprenen un viatge oníric per diverses d’aquestes i altres cançons de bressol, principalment de les comarques gironines i recollides en l’arxiu del Càntut. La voluntat és recuperar les cançons utilitzades en els moments més tendres de la criança i que han passat de generació en generació amb l’objectiu de tranquil·litzar i adormir els infants.

El repertori consta de 12 cançons de bressol reinterpretades amb arranjaments delicats de collita pròpia i també de quatre poemes d’Enric Casasses recitats per ell mateix, ambientats en el món de la nit, del son i dels somnis. Tant el disc com l’espectacle en directe compta amb la producció i les guitarres de Santi Careta, que hi aporta un acompanyament musical i personal per actualitzar les melodies menys conegudes (que només es troben en el cançoner del Càntut) i també tonades que la majoria coneix comEl noi de la mare” oSon son”. A aquesta aliança, s’hi suma la direcció artística de l’espectacle de la companyia Hotel Iocandi, formada per Griselda Juncà i Tomeu Amer, Adrià Serrano al so i Irene Ferrer a les llums.
Comments are closed.

Back to Top ↑