Notícies Foto: Gemma MartzFoto: Gemma Martz

L’Acústica de Figueres, èxit de públic

4 setembre, 2023

Complicitat amb la nova escena musical catalana, mostrant-se, més que mai, com el gran aparador de la música del país.

La 20a edició de l’Acústica ha tornat a acollir 120.000 espectadors i espectadores al centre urbà de Figueres. Al llarg de quatre dies de programació s’ha evidenciat que la complicitat del certamen amb la nova escena musical del país és total. Les propostes del nou pop urbà català de grups com The Tyets, Figa Flawas, Julieta, Mushkaa, Lal’Ba, Triquell o Queralt Lahoz són les que més convocatòria han tingut, juntament amb els concerts d’artistes com Stay Homas, La Casa Azul o Socunbohemio. Amb aquest èxit es consolida el relleu generacional tant dels artistes com del públic i la idea que l’Acústica és un any més l’aparador de l’escena musical del país.

El públic intergeneracional i familiar, no obstant això, també ha pogut gaudir de propostes variades com Los Niños Jesús de Jordi Évole, Buhos, l’Orquestra Di-Versiones i de les actuacions de l’Acustiqueta protagonitzades per El Pot Petit o Ambauka. Menció a part mereix l’espectacle especial “20 anys Acústica” que ha liderat Tortell Poltrona i que ha comptat amb cantants com Albert Pla, Quimi Portet, Joan Garriga, Raül Refree o Judit Neddermann, que han fet un repàs del cançoner d’aquests artistes que formen part de la història musical de Catalunya, però també del festival.

El festival Acústica va ser inaugurat dijous passat amb dos passis amb les entrades exhaurides d’”Eufòria en Concert” al Teatre Municipal el Jardí amb la presència de Jim, la guanyadora del talent show, i dels quatre finalistes Tomàs, Sofia, Alèxia i Carla. Des d’aleshores i fins al vespre de diumenge, han passat per Figueres els grups més populars de l’escena musical catalana actual com The Tyets, La Casa Azul, Stay Homas, Miki Núñez, Buhos i els madrilenys La La Love You. Gràcies a aquesta mirada de present amb grans perspectives de futur, també hi han actuat els grans grups del futur, com Julieta, Figa Flawas, Mushkaa, Queralt Lahoz, Maria Escarmiento, Lal’Ba, Al·lèrgiques al Pol·len, Serial Killerz o Socunbohemio. Com és habitual, l’Acústica també ha comptat amb el talent local de propostes com Cala Vento, Corada, Penélope o Ernest Plana.
Comments are closed.

Back to Top ↑