Notícies Foto: Alex SotoFoto: Alex Soto

L’amor individual i col·lectiu protagonista al nou disc de Lo Ramonet, “Gir”

20 març, 2024

Peça central d’una trilogia, primer va ser el disc “Res”, ara “Gir” i en un futur “Ser”.

La massa mare de les cançons d’aquest disc són la veu i la guitarra, però en aquesta ocasió hi ha un salt qualitatiu amb la producció, acurada i sensible, amb les textures vocals, i la col·laboració d’altres instruments i elements sonors. El resultat és la barreja entre la cançó d’autor i els elements electrònics.

“Gir” és arriscat, elaborat, sincer i fuig dels refregits habituals. Per això hi ha peces acústiques, “Encerts 2.0”, i d’altres on l’electrònica és la protagonista, “Tot de nou”. El conjunt, però, és coherent i segueix la línia marcada pel primer volum de la trilogia Res – Gir – Ser.

Els temes han estat escrits i compostos per Ramon Fernández, preproduïts per Gerard Álvarez i produïts per l’Oriol Casas, que a més a més hi ha posat les bateries, percussions, teclats, sons i l’ha mesclat i masteritzat. Entre els tres han fet créixer i evolucionar cada una de les cançons.

Les col·laboracions són part de l’ànima d’aquest disc. Hi participen un munt d’amistats: Núria Lozano i Carles Bleda a l’acordió diatònic, Arnau Berenguer amb diferents guitarres, Pep Pastor al baix elèctric, Oriol Garriga al cajón i el triangle, Jordi Herreros als Bongos, Jordi Funes a la guitarra elèctrica i l’e-bow, i Rikki Arjuna a la veu i la lletra del rap “Tres formigues”. També hi ha col·laborat l’Alex Soto amb el disseny de l’exterior del disc i les fotos.
Comments are closed.

Back to Top ↑