L’exposició “Per molts anys, malparits!” celebra els trenta anys del disc “Ben endins” de Sopa de Cabra

30 setembre, 2021

La mostra es podrà visitar fins el 5 de novembre a la Casa de Cultura de Girona.

La inauguració ha tingut lloc, avui, amb la presència de Sopa de Cabra (Gerard Quintana, Josep Thió, Francesc Lisícic, Pep Bosch), Lluís Gendrau, director editorial del Grup Enderrock, Salvador Escribà, fundador de Salseta Discos, Xavier Pascual, director de Promo Arts Music, Francesc Fàbregas, fotògraf i testimoni del concert “Ben endins”, Alícia Gómez Villuendas, filla de l’autora de la pintura d’on es va extreure la imatge del disc “Ben endins” i del vicepresident segon de la Diputació de Girona, Albert Piñeira.

El 10 de maig del 1991, Salseta Discos va publicar un dels àlbums més emblemàtics de la música en català. El primer disc en directe de Sopa de Cabra, Ben endins, va ser enregistrat a finals de febrer del mateix any a la Sala Zeleste –actualment Razzmatazz. Va ser el tercer elapé del grup gironí, i és considerat el disc més venut de la història del rock català.

El doble àlbum va ser un èxit de vendes des del seu llançament, i amb el temps ha venut més de 130.000 còpies. L’exposició “Per molts anys, malparits!” recull fotografies, vídeos i material commemoratiu per celebrar les tres dècades del seu llançament, i coincideix amb la gira de Sopa de Cabra de celebració dels trenta anys del disc.

La mostra es podrà visitar a Girona, a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona, fins el 5 de novembre, i ha estat produïda i comissariada pel Grup Enderrock, amb el suport del festival Strenes. L’exposició mostra imatges inèdites dels fotògrafs Francesc Fàbregas i Xavier Mercadé, vídeos del concert, així com material gràfic promocional (cartells, entrades, acreditacions, etc.).
Comments are closed.

Back to Top ↑