Notícies Foto: Anna BergaFoto: Anna Berga

LleidArt Ensemble obre el Festival de Pasqua de Cervera amb un diàleg entre la música clàssica i el jazz

21 març, 2024

Uns 800 infants gaudeixen del concert escolar amb l’espectacle ‘Les aventures de la Bol i en Ling’.

El Festival de Pasqua de Cervera ha obert aquest dijous la programació de la seva 14a edició amb el tradicional concert escolar, que ha aplegat uns 800 infants de centres educatius de la Segarra i l’Urgell. La jornada ha anat a càrrec de la companyia LleidArt Ensemble, que ha representat l’espectacle ‘Les aventures de la Bol i en Ling’, una obra sobre dos ocells que dialoguen i aprenen a conviure al ritme de la música clàssica i el jazz. Es tracta de dos gèneres musicals que “tot i que a vegades no es posen del tot d’acord, al final estan condemnats a entendre’s”, ha explica el director del festival, Jordi Armgenol. El festival, que té lloc del 21 al 30 de març, ha programat 10 produccions musicals en 14 concerts, a més d’altres activitats.

El concert escolar està obert a tot el públic, però especialment als més joves. Hi ha assistit 800 joves de centres educatius de Cervera, Tàrrega, Sant Ramon i Sant Guim de Freixenet. L’objectiu d’aquest concert és apropar la música clàssica, i en aquest cas també el jazz, als més petits. També és una “presa de contacte” amb les arts escèniques, ha indicat Armengol.

‘Les aventures de la Bol i en Ling’ narra la història de la Bol i en Ling, dos ocells molt diferents que tenen una cosa en comú: viuen en un mateix niu. Dues maneres de fer, dos estils musicals i dos estils de vida completament diferents, el jazz i la música clàssica. Tot el reticències inicials, la Bol i en Ling –que agafen el nom del compositor de l’obra, Claude Bolling- aprenen a adaptar-se i a conviure fins que al final s’entenen i es complementen l’un amb l’altre.

Tot i que aquest dijous s’ha donat el tret de sortida a la programació del 14è Festival de Pasqua, la inauguració oficial tindrà lloc dissabte a les 20 hores amb el concert inaugural a càrrec de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida sota la batuta de Salvador Brotons, que interpretarà obres de Lamote de Grignon, del segarrenc Francesc Andreví, del jove compositor Marc Migó i del propi Brotons.

Altres propostes són l’espectacle interdisciplinari ‘Nu.A’ de Núria Andorrà el 24 de març, el concert-presentació el dia 27 del llibre ‘La viola tenor Parramon’ sobre aquest instrument únic del luthier barceloní Ramon Parramon, o el concert doble que oferirà el pianista Albert Guinovart el dia 29 a l’Auditori Municipal.

Els 14 concerts programats sumen més de 1.000 minuts de música en directe i es durant a terme en 5 espais diferents (Paranimf de la Universitat, Auditori, Església de Sant Joan, Casa Sabater i Gran Teatre de la Passió). Pel que fa a les activitats paral·leles, inclouen la conferència ‘Mompou i Gerhard els dos camins de la modernitat’ a càrrec de Raül Garrigasait,  i les projeccions dels documentals ‘Revolutionary Quartet. L’enigma de Gerhard’ i ‘Les mans d’Alícia’. Aquest darrer sobre Alícia de Larrocha s’acompanya d’una exposició que presentarà la filla de la virtuosa pianista, Alícia Torra de Larrocha.

El Festival de Pasqua de Cervera està organitzat per la Paeria de Cervera i és un punt de trobada pel sector de la música clàssica a Catalunya i un aparador de la música clàssica que es fa a Catalunya.

Text: Anna Berga/ACN
Comments are closed.

Back to Top ↑