Manacor acull la presentació de BarnaSants, que arriba a Mallorca amb 11 concerts

16 març, 2021

Fins a 9 artistes mallorquins presentaran els treballs i novetats fora de Mallorca, entre els quals Maria del Mar Bonet, Tomeu Penya, Maria Jaume, Lluís Cabot o Clara Fiol.

La 26a edició del Barnasants arriba el proper mes d’abril a Mallorca i s’estendrà fins el mes de juliol, amb fins a 11 concerts, la majoria dels quals estrenes de nous treballs. Amb l’objectiu de consolidar el seu caràcter confederal i les complicitats establertes amb diferents organismes i agents d’un territori que comparteix llengua i cultura, el festival ha programat un any més concerts a les Illes Balears. A més, en aquesta nova edició, el 85% de la programació del Barnasants està formada per artistes o grups que actuen en llengua catalana.

Manacor ha acollit aquest dimarts de matí la presentació de la 26 edició del festival amb la presència del director del Barnasants, Pere Camps; el batle de Manacor, Miquel Oliver; la vicepresidenta i consellera de Cultura del Consell de Mallorca, Bel Busquets; la batlessa de Porreres, Xisca Móra; la batlessa d’Esporles, Maria Ramon; el delegat de Cultura de l’Ajuntament de Manacor, Mateu Marcé; i els artistes Tomeu Penya i Clara Fiol.

Pere Camps ha remarcat que un dels objectius del Barnasants és “normalitzar que hi ha un mercat de 15 milions de persones europees” per a la música i la cultura en català. Camps ha volgut adreçar públicament un prec al nou conseller de cultura, Miquel Company, per demanar-li “que Govern de les Illes Balears i Barnasants puguem signar un conveni de col·laboració que doni estabilitat al projecte i eviti que es torni a produir el que va passar l’any passat”, en referència a l’exclusió dels ajuts que l’IEB va fer a l’edició anterior de Barnasants. En aquest sentit, el batle de Manacor ha apuntat la importància de la col·laboració entre entitats privades i públiques per “descentralitzar” l’oferta cultural i que aquesta arribi a la Part Forana. «El Barnasants explica tot el que som i volem mostrar; els Països Catalans són els nostres referents i les nostres accions», ha afegit Oliver. Per la seva banda, la vicepresidenta i consellera insular de Cultura, Bel Busquets, ha qualificat el festival de cançó d’autor de “projecte de país”.

En aquest enllaç trobareu tota la informació de la programació del BarnaSants: http://barnasants.com/programacio/
Comments are closed.

Back to Top ↑