Notícies Foto: Aina CrespíFoto: Aina Crespí

Mar Grimalt, guanyadora del concurs Sons de la Mediterrània, al programa “ActualiCAT” d’OnaCat.Ràdio

21 gener, 2023

El divendres, dia 27, la mallorquina ens ve a presentar el seu disc, “Espurnes i coralls”, que sortirà el proper dia 31.

Després de guanyar la 14a edició del Concurs Sons de la Mediterrània, la mallorquina Mar Grimalt s’endinsa en les seves pròpies arrels per a confeccionar l’espai sonor del seu àlbum debut, “Espurnes i coralls”. Amb l’acompanyament i producció musical de Joana Gomila i Laia Vallés, Mar Grimalt ha trobat un univers sonor a partir dels sons de les màquines de la fàbrica de vibrats i pretensats de la seva família. Gràcies a aquest procés creatiu ha pogut transformar quelcom que li va venir donat dins l’estructura familiar en alguna cosa pròpia i transgressora.

“Espurnes i coralls” és una experiència immersiva. Un disc on la veu humana i la veu de les màquines s’entremesclen, conviuen i en són les protagonistes. Mar Grimalt obre les barreres feixugues d’una fàbrica on ella hi ha congriat records agredolços, i ens convida a un viatge que sona talment així: àrid i tendre. El conflicte i la cura en un mateix llegat es tradueixen en un disc fet de renous, que embruten i ordenen a parts iguals, i que són el coixí d’una veu punxeguda, central, imprescindible com la de la Mar. Hi ha distorsió, cops i paraules tan clares que poden esqueixar bigues. També hi ha ecos llarguíssims, ambients harmònics que aglutinen com el ciment i embolcallen com els records.

Presentarà el seu disc en el programa “ActualiCAT” de la nostra emissora (9h, 13h i 19h).
Comments are closed.

Back to Top ↑