Notícies Foto: Segell MicroscopiFoto: Segell Microscopi

Mar Grimalt presenta el senzill, “Vibrats i pretensats”

9 gener, 2023

Avançament del nou disc titulat “Espurnes i coralls” que es publicarà el proper dia 31.

Acompanyada per Ada Elionor a l’spd i als cors i amb la producció de Joana Gomila i Laia Vallès, “Vibrats i pretensats” és una cançó que neix petita i que pren força per moments fins que explota. Un tema que marca un precedent del que serà un disc que pivota entre la música d’arrel i l’experimental i que té un arrelament a un lloc molt personal per a l’artista: la fàbrica de materials de construcció de la seva família. És així com la veu embolcalladora de la mallorquina es troba atrapada de sobte entre sons de màquines. Un crit per rompre la cuirassa i per trobar l’espai propi des de l’estructura que el sosté.

Quan va guanyar el Concurs Sons de la Mediterrània 2021 (concurs de música d’arrel), Mar Grimalt es demanava què tenia d’arrel la seva música i enmig del procés creatiu, un dia es va despertar amb la idea al cap que havia de samplejar els renous de la fàbrica de vibrats i pretensats de la seva família. “Mai havia pensat la fàbrica de la meva família com un espai sonor, però de cop tenia tot el sentit, eren les meves arrels més properes i directes. Sembla que l’arrel que hem d’anar a cercar està enfora, al passat. Però d’arrel cadascú té la seva més a prop del que ens pensem, no sempre s’ha de mirar enrere ni lluny”.

“Vibrats i pretensats” és estar estreta, sota pressió, actuar per inèrcia. Tot es belluga aparentment sense ordre ni control però dins un sincronisme perfectament calculat.
Comments are closed.

Back to Top ↑