Maria Cinta presenta, en exclusiva, el seu nou disc a OnaCat.Ràdio

15 juliol, 2021

Serà en el programa “ActualiCAT”, divendres, dia 16, a les 9h, 13h i 19h.

“Sirena urbana” (Blau 2021) és el nou projecte discogràfic de la reconeguda cantautora catalana Maria Cinta. Un disc de 6 cançons de fantasia urbana i poètica amb aire brasiler i mediterrani i aquell llenguatge tan propi i personal de Maria cinta, carregat d’harmonies subtils i suggerents.

El disc consta de quatre nous temes amb lletra i música de Maria Cinta; una versió de la cançó de Charles Trenet “Que reste-t-il de nous amours” interpretada en francès; una altra versió de “Ni la lluna ni el sol ni jo” de l’autor brasiler Lenine cantada a duo amb Manel Joseph. Compta amb la col·laboració d’August Aguiló al piano i Marko Lohikari al contrabaix.

Maria Cinta es va donar a conèixer a mitjans dels anys 60 amb 12 anys, quan va publicar els seus primers discos EP per a públic infantil, amb l’ajuda de Josep Maria Espinàs, Salvador Escamilla i el duo mallorquí Queta & Teo, eren els inicis de la Nova Cançó. Cançons com “Maria Cinta” o la versió “Nina de cera” (Poupée de cire, poupée de so de Serge Gainsbourg) van tenir èxit i va gravar llavors tres discos senzills a París. A finals dels 70 es reafirma com a cantant en el món de la cançó d’autor, amb un estil pròxim a la música brasilera, la bossa nova i el jazz. Canta a alguns poetes (Miquel Martí i Pol, Miquel Desclot, Joan Vergés, Marià Manent, Salvador Espriu, Maria-Mercè Marçal…), així com temes de la seva autoria i d’autors com Josep Maria Andreu, Toti Soler, Josep Maria Bardagí o Enric Hernàez, entre altres. En 2004 publica en castellà el disc “Carta a la Habana”. En 2017 publica de la mà de Blau el disc “Apol·lònia Canta Maria Cinta” , en el que la cantant mallorquina Apol·lònia reinterpreta algunes de les seves cançons. En 2019, el grup Manel l’homenatja en la seva cançó “Amb un ram de clamídies” incorporant un sampler de la seva cançó Ràdio capvespre. El 2021 és l’any del retorn de Maria Cinta, amb el projecte discogràfic “Sirena urbana”.
Comments are closed.

Back to Top ↑