Notícies Foto: Alec WilsonFoto: Alec Wilson

Marlena, Maria Jaume, Clara Peya i Jim completen el cartell de l’Ítaca “més femení i popular” que s’estén per l’Empordà

18 març, 2024

La dotzena edició del festival farà parada a sis pobles i incorpora un cavall de Troia com a símbol de la cultura.

Marlena, Maria Jaume, Clara Peya i Jim completen el cartell de la dotzena edició del Festival Ítaca, “el més femení i popular” dels que s’han fet fins ara, com l’ha definit l’organització. El certamen, que es farà del 30 de març al 7 de juliol, portarà divuit actuacions a sis municipis de l’Empordà (l’Escala, Gualta, Corçà, la Pera, l’Estartit i Calella de Palafrugell). Les actuacions que s’han donat a conèixer aquest dilluns se sumen als concerts que ja s’han anat anunciant en els darrers mesos. Entre els quals, Arde Bogotá, Sílvia Pérez Cruz, The Tyets, Mushka o Cala Vento. A més, aquest 2024 el festival incorpora una nova iconografia: una escultura d’un cavall de Troia de gran format com a símbol de la cultura que s’estén.

Entre finals de març i principis de juliol, l’Ítaca portarà divuit actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà. Marlena, Maria Jaume, Clara Peya i Jim completen el cartell d’aquesta dotzena edició, i se sumen als concerts que l’organització ja ha anat desgranant en els darrers mesos. En concret, Arde Bogotá, Sílvia Pérez Cruz, The Tyets, Julieta, Mushka, Cala Vento, Triquell, La Ludwig Band, Les Que Faltaband, Classe B, DJ Trapella i -per partida doble- DJ Ryna.

A més, de música, el festival també oferirà art lumínic i tecnològic. Serà amb ‘Geometrics x200’, un recorregut aeri pel món de la geometria que es veurà a la platja de l’Estartit. A càrrec de Flock Drone Art, la peça combinarà la coreografia que faran 200 drons amb música i efectes sonors (formant figures de fins a 100 metres d’amplada visibles des d’un quilòmetre enllà).

L’organització subratlla que el d’aquest 2024 és l’Ítaca amb “el cartell més femení de la seva història” perquè “gairebé dos terços de les propostes programades estan capitanejades per dones”. A més, el festival també es manté fidel a un altre dels seus trets distintius: combinar la varietat d’estils, amb artistes tant catalans com d’arreu de l’Estat, oferint preus populars.

Aquest 2024, a més, el festival incorpora un nou símbol: un cavall de Troia que serà el reflex de la cultura que s’estén als diferents racons de l’Empordà. Creada pel col·lectiu La Llata, l’escultura està concebuda “com un espai escènic on hi passaran coses”. De la mateixa manera que amb la cèlebre guerra grega el cavall va servir a Odisseu com a amagatall per introduir-se a Troia, aquí serà “una icona que transportarà la cultura i la festa”.

“Ítaca vol ser com el cavall de Troia de la cultura, portant experiències úniques a les places dels pobles i els llocs emblemàtics del territori, al mateix temps que segueix apostant per la cita més multitudinària del festival a la platja de l’Estartit”, ha dit el director del festival, Fran Arnau. “Presentem un cartell amb preus populars que ja ha superat la paritat, amb vora dos terços de propostes femenines, i seguim caminant per a la sostenibilitat i el confort del públic del certamen”, ha afegit.

Les entrades per a tots els concerts de pagament, així com els abonaments, ja estan disponibles a través del web del festival. Ítaca, Cultura i Acció està organitzat per la productora gironina Link Produccions amb la col·laboració de tots els ajuntaments dels municipis per on transcorre.

Text: Redacció/ACN
Comments are closed.

Back to Top ↑