Notícies Foto: CulturaeFoto: Culturae

Metacorc, el rock alternatiu mallorquí

22 novembre, 2022

Presenta el seu nou senzill, “Cavalls de fusta”.

Metacorc és un trio de rock alternatiu mallorquí en actiu des del 2015 format per Àngel “Mussol” Bosch- composició, guitarra i veu- Andrea Trujillo- baix- i Juan Bonet-bateria. Amb un so dels noranta i alternant a parts iguals veus melòdiques amb guitarres potents i enèrgiques, la música de Metacorc porta sonant i seduint el públic illenc del gènere des del seu Ep de debut “Militàncies i mel” (auto produït, 2018). Han compartit cartell amb bandes com Lendakaris Muertos o Berri Txarrak així mateix, van formar part del cartell del Festival de 3 dies per la Llibertat d’Expressió.

Una de les característiques dels seus directes és que Metacorc juga en combinar amb projeccions d’escenes de pel·lícules i fragments de vídeos. Amb una filosofia clarament de fer bandera de l’auto-producció amb el nom de “Món en flames”, Metacorc presenta “Flames”, el seu segon treball.

Nascut i gestat abans del confinament com EP, hi ha un abans i un després a causa de l’excepcionalitat de l’estat d’alarma. Aquest fet va resultar per Metacorc, com per molts altres artistes, un nou espai excepcional on crear i expressar-se a través de la música, d’un treball contundent i reflexiu. Creat al seu estudi recentment estrenat, amb força temps al davant i amb l’estimada ajuda dels seus companys de viatge, Andrea Trujillo i Juan Bonet,  en l’elaboració de la base rítmica de les guitarres i veus, Àngel “Mussol” Bosch assumeix la producció i decideix crear “Món en flames”, un segell propi per donar sortida al furor creatiu i la total llibertat que dona treballar a casa pròpia.

El resultat de tot plegat són un conjunt de composicions molt directes fugint de la sobre-producció, que van des del post-rock nòrdic més ambiental fins a galtades d’energia crua del rock alternatiu i el punk. Totes elles amb un element inspirador en comú: el foc. Les flames del foc és alhora destructor com purificador i renovador.

Amb el videoclip de “Cavalls de Foc”, es dona el tret de sortida dels cinc temes inicials que es publicaran amb la resta de cançons a les principals plataformes digitals. A partir d’aquí, “Flames” anirà guanyant material a mb nous temes fins que Metacorc decideixi tanca el cicle.
Comments are closed.

Back to Top ↑