Mor el mític periodista, Àngel Casas

1 octubre, 2022

Avui ens ha deixat, a l’edat de 76 anys, el periodista de Sants.

Àngel Casas fou periodista i presentador de ràdio i televisió. Va debutar a Ràdio Joventut, més tard va passar a Ràdio Barcelona on guanyaria un premi “Ondas”, a l’any 1972, pel seu programa “45 revoluciones”.

A l’any 1977 començà a col.laborar en el programa “Popgrama” de TVE amb Carlos Tena i Diego A. Manrique. Ja a l’any 1980 dirigeix el seu propi programa, també a TVE, “Musical Express”, on va donar a conèixer al públic en general les músiques de qualitat que no passaven, habitualment, pels circuits comercials. Amb el naixement de TV3 arribaria el programa “Àngel Casas Show” que es convertiria en el programa estrella de la cadena. Va ser mereixedor del premi “Antena de Oro” (1984) i d’un nou premi “Ondas” (1986). Després tornaria a TVE.

A l’any 2008, va ser escollit com a director de Barcelona TV, canal municipal barceloní, que va dirigir fins a la seva jubilació el 31 de desembre de 2014.

A partir del 2013, Casas va començar a tenir problemes greus de salut. El 2020 se li va trasplantar un ronyó i posteriorment va patir una malaltia circulatòria, anomenada calcifilaxi, a causa de la qual li varen amputar les dues cames. Malgrat tot, se’n va sortir prou bé i el 21 de juny de 2021, Dia Internacional de la Música, va poder recollir el Premi Alícia, que li va atorgar l’Acadèmia Catalana de la Música, en reconeixement a la seva activitat en el camp del periodisme musical.
Comments are closed.

Back to Top ↑