Mor el músic Joan Eloi Vila

18 gener, 2021

Ens ha deixat aquest diumenge, als 61 anys d’edat. Es va fer popular tocant la guitarra a diferents programes televisius de l’Andreu Buenafuente.

Joan Eloi Vila va estudiar al Conservatori Superior de Música de Liceu, al Centre d’Estudis Musicals, a l’Aula de Música Moderna i Jazz, i en 10 Master-Class amb Joe Pass a França. Va ser membre del grup infantil Els Xipis i un dels fundadors de l’orquestra barcelonina La Salseta del Poble Sec i ha tingut una àmplia carrera acompanyant a artistes consagrats en els seus gires: Jimmy Page, Joan Baptista Humet (de 1980 a 1984), Joaquín Sabina, o Joan Isaac; a més d’acompanyar a altres com Litus o Albert Fibla.

Vila va publicar un disc com a solista en 2000: “40 anys i un dia” (Salseta Records) .El 2012 decideix formar el duo “BCN swing” al costat del vocalista Philip Stanton. En televisió va participar en programes com “Eugeni”, “5 millor que 2”, “Àngel Casas Show”, “Bonic vespre” i “La noche abierta”. Però realment va destacar en els programes on va participar amb Andreu Buenafuente, on va donar el seu salt a la fama a “La cosa nostra”.

Va començar a treballar a la televisió amb l’humorista Andreu Buenafuente com a membre de la banda de música del programa “Sense Títol”. Uns anys després, ocasionalment té breus rèpliques amb Andreu, al programa “La Cosa Nostra” (1999). Posteriorment, Buenafuente va passar a la cadena Antena 3 amb programa homònim el 2005 i el va acompanyar, així com en el seu pas a La Sexta. Ha participat tocant juntament amb els membres de la banda de BFN en emissions especials de La Sexta com ara “Como superar el fin de año” amb Berto Romero i Ana Morgade (31 de desembre de 2009), El 2011 amb Berto Romero i Ana Morgade (fi d’any 2010). El 2012 va començar la seva participació en el programa d’Antena 3 “Buenas noches y Buenafuente”.
Comments are closed.

Back to Top ↑