Notícies foto: Festival Cornamusamfoto: Festival Cornamusam

Música, cultura i tradició al Festival Internacional de la Cornamusa d’Olot

22 abril, 2024

Una programació farcida de concerts, ball folk i activitats al voltant de la cornamusa del 16 al 19 de maig.

La 33a edició del Cornamusam, Festival Internacional de la Cornamusa d’Olot, tindrà lloc del 16 al 19 de maig de 2024 . Com cada any, compten amb molta música i activitats per a tots els públics que giren al voltant de la cornamusa. Una edició que aposta per la cultura i la música dels Països Catalans, de KM 0 amb propostes com La Ludwig Band, La Puça, Pitxorines, Lo Puto Cat, Filibusters, Cobla Mitja Lluna, Agnès Algueró entre d’altres. 

Antigament, cantar formava part de la vida diària de la majoria de gent. Es cantava tothora: el cant era habitual i de tothom. Els temps han canviat i hem anat arraconant el fet de cantar del nostre dia a dia i ens hem tornat, sense adonar-nos-en, consumidors passius de música, només escoltant els qui es dediquen a cantar. 

Enguany, se celebren 100 anys de les missions a la Garrotxa per recopilar les cançons de l’Obra del Cançoner Popular que va realitzar Joan Tomàs. Per aquest motiu, preveuen diversos actes per commemorar aquest centenari, el Til·ler ha volgut celebrar-ho en el marc del Cornamusam, la fita més representatvia que organitza, amb el Reputicànticus. Ens proposen un espai per compartir un àpat i un grapat de cançons populars, a l’estil de l’Hostal Càntut. Com a protagonistes, compten amb els músics Adrià Dilmé i Adrià Estarriola perquè el dissabte 18 de maig a les 14 h al Gastrobar Els del Mig (pl del Mig,1, Olot), ens facin cantar a ple pulmó alguns dels temes més populars del nostre cançoner.

Un dels objectius del festival és fer de pont entre la cornamusa i el públic i és per això que programa activitats de participació popular, els imprescindibles del Cornamusam. Per això, també han preparat activitats molt diverses en diferents punts d’Olot i a la Plaça del Cornamusam, que és el punt de trobada del festival, un nucli d’ebullició constant en què s’hi pot trobar La Tradillibreria, gastroteques, una zona chill-out, jocs de fusta i molt més. 

  • Tocada d’Inici a càrrec de Jordi Aixalà seguida del Ball de la Cabreta amb RSK!
  • Posi-me’n 3 quartans amb Grup Es Reguinyol pel centre d’Olot
  • Cercavila de la Cabreta
  • Audició de l’Àrea de Música Tradicional de l’EMMO
  • Escrivim el Conte de la Cabreta amb Jenni Rodà i Neus Verdaguer a la llibreria Isop
  • Trobada d’escoles de música
  • Presentació del llibre de Liliana Tomàs
  • CornamuJAM amb Marcel Casellas
Comments are closed.

Back to Top ↑