“Músics per la Salut” instal.la un piano de cua a l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe de València

23 març, 2022

A l’acte inaugural s’ha comptat amb el Duo Evocación que està format per la soprano ucraïnesa Olha Viytiv i el pianista valencià Hilario Segovia.

“Músics per la Salut” instal.la un piano de cua Kawai -cedit per Clemente Pianos- a l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe de València per humanitzar l’experiència sanitària. Aquesta iniciativa està emmarcada en el projecte “Pianos per la Salut”, que consisteix a instal·lar, durant tot un any, un piano al vestíbul d’un hospital com a element principal. El piano, a més, acollirà microconcerts de pianistes professionals, professors i alumnes dels centres densenyament de la Comunitat Valenciana.

A l’acte inaugural s’ha comptat amb el Duo Evocación que està format per la soprano ucraïnesa Olha Viytiv i el pianista valencià Hilario Segovia. Tots dos artistes provenen del sistema educatiu públic i es pretén visibilitzar la gran tasca i el paper fonamental dels conservatoris en la formació dels intèrprets musicals. A més, les peces escollides durant l’acte han estat de prestigiosos compositors valencians provinents també del sistema educatiu públic, que s’han alternat amb peces ucraïneses com a acte simbòlic contra la guerra a Ucraïna. Aquesta iniciativa pretén apropar l’alumnat i el professorat dels conservatoris i centres d’ensenyament als hospitals per aportar humanització a l’entorn sanitari.

D’aquesta mateixa manera, a partir d’avui i tot l’any, pianistes i professionals de la música aniran al piano per formar part d’una programació diària. L’instrument residirà al vestíbul perquè professionals de la música i sanitaris del centre toquin diàriament convertint-se així en “pianistes per la salut” i aconseguir així la humanització i la millora de l’experiència del pacient.
Comments are closed.

Back to Top ↑