Neix el Brots del Cantilafont: Cultura Transhumant

19 maig, 2021

Una nova proposta del Cantilafont, el festival de música, gastronomia i arts escèniques que té lloc anualment al Lluçanès.

Aquest 2021, el festival torna a deixar pas a un Brots, en aquesta ocasió, un cicle de “pasturatge escènic i musical” que vol potenciar la cultura popular al territori.

El circuit, que tindrà lloc els mesos de juny i juliol, farà parada a quatre municipis: Sant Agustí de Lluçanès, Olost, Alpens i Sobremunt, amb propostes com l’espectacle Cossoc de Magí Serra i Anamaria Klajnšček, Joana Gomila i Laia Vallès, Arnau Obiols, Carles Belda i Jaume Arnella, Júlia Farrero, i Els Carbonell, entre d’altres. Les entrades ja són a la venda al web www.cantilafont.cat.

Partint d’un dels elements que des de l’antiguitat ha unit els pobles i persones del Lluçanès, com són els camins ramaders i la transhumància, el Cantilafont presenta una nova proposta que vol teixir vincles i crear un circuit de cultura popular actualitzat als nous temps. Els Brots del Cantilafont: Cultura Transhumant pretén descentralitzar la cultura dels nuclis urbans i promoure-la en entorns rurals, redescobrint indrets d’alt valor patrimonial i paisatgístic, i garantint-ne la sostenibilitat ambiental i territorial.

Una experiència global amb una programació atrevida, compromesa i multidisciplinar, que vol visibilitzar i donar suport a creacions que contemplin nous llenguatges escènics, noves dramatúrgies i noves formes de relació amb el públic. Amb la intenció de despertar l’esperit crític i reflexiu dels assistents, sense deixar de banda la vessant festiva, la proposta artística que tindrà lloc de juny a juliol als diversos indrets del Lluçanès està formada per píndoles de cultura popular pensada en les arrels i basada en les tradicions i costums del territori.

La programació d’enguany comptarà amb un total de cinc actuacions musicals i quatre propostes d’arts escèniques (dos espectacles de dansa i dos de circ), una presentació literària i un taller i una mostra de glosa. El tret de sortida tindrà lloc el dissabte 5 de juny (5 €) a la muntanya Els Munts de Sant Agustí de Lluçanès, on s’iniciarà la jornada a les 10:30 h amb un taller de glosa a càrrec de Núria Casals i Àlex Pujols i continuarà a la tarda (18 h) amb l’espectacle de circ Signos de Michele & Francisca, una proposta única en què les dues artistes generen un univers oníric i poètic a base d’un element orgànic com la farina i moviments suaus que flueixen i representen la transformació al llarg del temps. El primer dissabte del Brots del Cantilafont: Cultura Transhumant culminarà amb una mostra de glosa a càrrec de Núria Casals, Meg, Àlex Pujols i Ferriol Macip (Farri), en què la improvisació i l’humor seran els principals protagonistes.

El cicle de música i arts escèniques culminarà el dissabte 17 de juliol (10 €) a Sobremunt. A partir de les 19 h, Joana Gomila i Laia Vallès presentaran el disc Paradís, un treball discogràfic que es mou en cercles excèntrics i que reflexiona a través de cançons, amb composicions que van des de haikus mínims i delicats fins a divertiments insolents i tonades mallorquines. Tot seguit, Magí Serra i Anamaria Klajnšček interpretaran Cossoc, una proposta de dansa de carrer caracteritzada per una coreografia hipnòtica i plena d’imatges suggerents, en què el ballarí català i la ballarina eslovena estableixen una relació íntima i una connexió excepcional. Per acabar, la formació artística Morena Tradipatxanga serà l’encarregada de tancar el cicle amb una posada en escena festiva i riallera. El grup versionarà els millors hits de música lleugera amb el seu gènere innovador i trencador, la Tradipatxanga, una barreja de música tradicional i patxanguera que juga amb l’extravagància, l’explosivitat i els clàssics musicals més coneguts.
Comments are closed.

Back to Top ↑