Neix el projecte L’Aula de Tona

16 abril, 2021

Les sinergies entre la Colla de Diables de Tona, l’Ajuntament de Tona i el CAT Centre Artesà Tradicionàrius fan possible aquesta proposta que engegarà amb una prova pilot el proper dia 3 de maig.

“L’Aula de Tona. Música tradicional i popular” és un projecte que neix per oferir un espai d’aprenentatge de la música tradicional a través dels instruments que li són propis, donar un servei als ciutadans del territori i satisfacció a tot un seguit de persones interessades en practicar, aprofundir o simplement conèixer i gaudir de la música tradicional i folk. L’Aula de Tona assumeix la responsabilitat de cohesionar la comunitat de música tradicional del territori en tota la pluralitat de manifestacions artístiques de cultura popular i normalitzar i millorar l’aprenentatge d’instruments tradicionals.

La proposta és una sinergia entre la Colla de Diables de Tona, l’Ajuntament de Tona i el CAT Centre Artesà Tradicionàrius. La titularitat de La Colla Diables de Tona com un dels organitzadors posa en valor com una de les agrupacions de cultura popular més arrelades del nostre país pot cohesionar la música i la formació a través dels tallers d’aprenentatge dels instruments populars i impulsar el calendari festiu en totes les seves manifestacions.

Els tallers tindran lloc a l’Espai Muriel Casals, un nou centre cultural, eix vertebrador i de relació per la cultura popular a Tona, que ofereix la possibilitat de generar nous vincles i relacions entre entitats i moviments ciutadans. Els objectius del CCMC de funcionament regular amb l’espai relacional d’informació de serveis de Joventut, Cultura i Educació encaixen amb el projecte L’Aula de Tona.

L’activitat pedagògica s’orienta principalment en la pràctica directa amb l’instrument i s’organitza trimestralment amb 10 sessions col·lectives i de grups reduïts, per tal de compartir el gaudi en la interpretació, posar en comú els coneixements i habilitats, i desenvolupar la capacitat d’ús d’aquestes músiques per les diferents funcions socials que els pertoca: cantar, tocar, ballar, celebrar, fer festa…

Aquest trimestre s’engegarà el proper dia 3 de maig i s’oferiran 4 tallers.
Comments are closed.

Back to Top ↑