Neix “Fonograma” per reinvindicar la música catalana enregistrada

11 novembre, 2022

Les discogràfiques i editorials de música catalanes, organitzen unes jornades que reivindiquen el paper vital de la música enregistrada en totes les disciplines artístiques.

Un fonograma és l’enregistrament, l’objecte de propietat intel·lectual en base al que es construeix la realitat de la indústria de la música enregistrada. En aquest sentit, el fonograma és el pilar de la música: el que permet a l’artista, les discogràfiques, ràdios, canals de televisió, editorials, plataformes digitals, discoteques, xarxes socials, botigues de discos, distribuïdors de música analògica i digital i disciplines artístiques com el cinema, el teatre, els videojocs o la dansa, nodrir-se de la música enregistrada. També els professionals que l’enregistren com productors, responsables d’estudis de gravació, masteritzadors, enginyers i enginyeres de so, botigues d’instruments i de so… I, és clar, les sales de concerts, els festivals i les gires, si tenim en compte que el punt de partida de la major part dels i les artistes és la música enregistrada.

És per aquest motiu que APECAT, l’Associació de Productors i Editors Fonogràfics i Videogràfics Catalans, ha batejat com a “Fonograma”, unes jornades de periodicitat anual que pretendran explicar, reivindicar i prestigiar el paper de la música enregistrada a casa nostra. La primera edició tindrà lloc del 24 al 26 de novembre al centre de producció i recerca artística Hangar de Barcelona i estarà pensada tant pel públic general com pel professional: segells, editorials, autors, productors musicals, artistes…
Comments are closed.

Back to Top ↑