Notícies Foto: BankrobberFoto: Bankrobber

Neix Perifèria Cultural, un cicle amb quinze propostes multidisciplinars fora dels circuits comercials

25 maig, 2023

Se celebrarà del juny al setembre i combinarà música amb poesia, debats, gastronomia, danses tradicionals i sensibilització ambiental.

Perifèria Cultural és un nou cicle de música i cultura que té com a objectiu estendre la programació cultural per la perifèria geogràfica catalana. Amb una programació de juny a setembre formada per quinze activitats culturals, el cicle recorrerà diverses vegueries del Principat de Catalunya. Les propostes combinen música, poesia, debats, gastronomia, danses tradicionals i sensibilització ambiental.

Perifèria Cultural acostarà la cultura a aquelles zones on la programació al llarg de l’any és més aviat escassa, i ho farà amb talent artístic dels Països Catalans també perifèrica, és a dir, de procedències variades i amb propostes trencadores, fora dels circuits comercials. A més, serà el primer projecte que reivindicarà la música en directe sense seqüències pregravades: concerts i recitals en rigorós directe.

Riudarenes (La Selva), Bausen (Val d’Aran), Llardecans (Segrià), Biosca (Solsonès), La Granadella (Les Garrigues), Bovera (Les Garrigues), Perafita (Osona), Vilanova de Meià (Noguera), i El Montmell (Baix Penedès) són els municipis on aquest estiu Perifèria Cultural hi programarà propostes multidisciplinars.

La festa de presentació del nou cicle tindrà lloc el 2 de juny a la finca Can Moragues de Riudarenes. També a Riudarenes s’hi faran els concerts de la cantautora gironina Paula Grande (7 de juliol) i la cantant de pop i folk acústic Maria Jaume (4 d’agost), que aquest 2023 presentarà el senzill Lo que romp es coret. El darrer concert a la comarca de La Selva serà el que farà Anna Andreu l’1 de setembre.

Bausen serà la població escollida per a fer-hi la inauguració. Serà el 17 de juny amb els concerts d’Ò.C. Brigada Internacional i de Lo Bal del Lop amb Guillaume Lopez & Thierry Roques.

A Llardecans, a la comarca del Segrià, Perifèria Cultural hi portarà la nit de Sant Joan el concert de presentació dels nous senzills de El Belda i el Conjunt Badabadoc.

Trä, format per Laia Pedrol i Marc Serrats, i Mireia, nom artístic de la cantautora catalana Mireia Farré Canela, afincada a Formentera, tocaran a Biosca, al Solsonès, els dies 24 de juliol i 9 de juliol respectivament.

Perifèria Cultural també estarà l’1 de juliol a La Granadella, a les Garrigues, amb Cafè d’Alger, un projecte musical nascut a Barcelona arran de la trobada dels músics Marc Serrats, Yacine Beahcéne Benet i Gabriel Fletcher Ventura. Aquesta proposta combina música chaâbi i altres músiques del sud.

Davide Casu és la proposta del cicle cultural per Perafita (Osona). L’artista alguerès, amb una veu característica, refinada i potent, presentarà el seu darrer àlbumConcert per a horts i cels atzurs” el 8 de juliol.

Bovera acollirà dos concerts. Per una banda, Carles Dénia (8 de juliol), que ha sorprès la crítica i el públic per la seva qualitat expressiva i musical, i per l’altra, Marina Casellas (15 de juliol), que presenta el seu primer EP en solitari anomenat “Lorem ipsum”.

A Boada, a la comarca de la Noguera, s’hi presentarà el darrer treball discogràfic d’Ivette Nadal,Les hores blaves” (16 de juliol). També a Boada s’hi farà el concert de presentació de “No diré res de mi”, el nou disc de Meritxell Gené (30 de juliol).

I finalment al Montmell, al Baix Penedès, la cantautora Sílvia Comes presentarà el seu recital a Can Marlès.
Comments are closed.

Back to Top ↑