Notícies Foto: Anna AmatFoto: Anna Amat

Nostromo Live prepara el seu primer musical en català, ‘El dia de la marmota’, que s’estrenarà al desembre al Coliseum

15 maig, 2024

Es tracta del cinquè musical d’Àngel Llacer, Manu Guix i Jordi Sellas, que inicia les audicions per al repartiment.

Àngel Llacer, Manu Guix i Jordi Sellas preparen el seu primer musical en català, ‘El dia de la marmota’, que s’estrenarà aquest desembre al Teatre Coliseum de Barcelona. Es tracta de l’adaptació de la comèdia musical homònima, que es tradueix per primera vegada en una llengua que no sigui l’anglès. Serà el cinquè musical de Nostromo Live, que iniciarà les audicions per conformar el repartiment els dies 6 i 7 de juny. Es busquen professionals amb àmplia formació de cant, dansa i interpretació.

‘El dia de la marmota’ (‘The groundhog day’) és la nova comèdia musical d’Àngel Llàcer i Manu Guix, produïda per Nostromo Live i que arriba després de la ‘La Jaula de las locas’, ‘La tienda de los horrores’, ‘Cantando bajo la lluvia’ i ‘The Producers’. La música i les lletres de l’espectacle estan compostes per Tim Minchin (el còmic i lletrista australià, artífex de l’èxit del musical ‘Matilda’) i amb un guió elaborat per Danny Rubin, a partir de l’adaptació de la pel·lícula homònima basada en una història original del mateix Rubin.

Els promotors de l’espectacle presenten un projecte musical contemporani i vigent en el mercat internacional, sent pioners en traduir aquesta obra en una llengua no anglesa gràcies a una nova línia de suport del Departament de Cultura, que aposta per la producció de musicals de gran format en català, adaptant títols de reclam internacional.

La proposta ve esperonada per l’èxit que va tenir la pel·lícula de 1993, protagonitzada per Bill Murray i Andie MacDowell. El musical va fer el seu debut a Londres durant l’estiu del 2016, aconseguint ser la producció més taquillera de la història al ‘The Old Vic’. Posteriorment, es va estrenar al August Wilson Theatre de Broadway, el 17 d’abril de 2017.

A Barcelona, ‘El dia de la marmota’ s’estrenarà el desembre d’aquest any al Teatre Coliseum, coincidint amb les festes de Nadal. Les entrades sortiran a la venda a mitjans de juny i es podran comprar a la web oficial del Grup Balaña. Els interessats en formar part del repartiment hauran d’enviar la candidatura fins al 26 de maig al correu de la productora i l’equip de direcció es posarà en contacte amb els candidats seleccionats.

L’argument se centra en Phil Connors, presentador del temps d’una cadena de televisió de Pittsburgh, que cobreix el festival anual del Dia de la marmota que se celebra cada 2 de febrer a Punxsutawney, una petita ciutat de Pennsilvània. Ell i el seu equip es veuen atrapats en una tempesta de neu quan tornen a la ciutat i passen la nit al poble. L’endemà, quan en Phil es desperta, descobreix que ha quedat atrapat en el temps, revivint el mateix dia repetidament. Una comèdia romàntica que, a través de temes musicals, permetrà descobrir el secret per acabar amb el bucle temporal infinit.

Text: Redacció/ACN
Comments are closed.

Back to Top ↑