Notícies Foto: BlauFoto: Blau

Nova formació de jazz contemporani, Geometrical Sardine

24 setembre, 2022

Tres músics ja consagrats, Jaume Rosselló, Pep Aspas i Joan Roca, editen el disc, “Minialien”.

Jaume Rosselló (guitarra elèctrica) amb estudis superiors de Guitarra clàssica, Guitarra de jazz i Composició, que ha participat a projectes d’estètiques molt variades entre els que destaca el grup BOC, Joan Roca (baix elèctric), amb estudis superiors de Contrabaix Clàssic i Contrabaix Jazz i Música Moderna, baixista del grup de pop Antònia Font, i Pep Aspas (bateria), professor de percussió al Conservatori Professional de Música i Dansa de les Illes Balears, col·laboradornde l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears membre actiu del grup de latin-ska Dinamo.

Aquest trio ens presenta el seu primer disc, “Minialien” (Blau, 2022) en CD físic i en digital, un treball gestat mitjançant composicions experimentals i tècniques de creació espontània. El primer àlbum de la banda, explora l’ampli territori del jazz, des del concepte clàssic de l’estàndard, passant pel jazz progressiu, i arribant a l’espai compositiu on el trio es troba còmode: composicions de caràcter fractal i estructures amalgamades. Amb set temes originals “dins del llenguatge del jazz amb moltes influències des del rock progressiu, pop… una proposta variada, oberta, que sona molt fresc i nou” (ens diu Jaume Rosselló), que dibuixen un paisatge sonor molt personal i que exploren noves fronteres creatives, l’àlbum és una demostració de l’imaginari de la formació i del seu gran i interessant univers artístic. “Normalment  als entorns del jazz i del clàssic hi ha un sól compositor, però en el nostre cas el procés creatiu és espontai i col·laboratiu entre els tres” expliquen els músics.

El disc ha sigut enregistrat íntegrament en directe als estudis Micromaltese de Barcelona per Marco Morgione  i mesclat i masteritzat a Sóller Mixes per Joan Miquel Oliver, amic i company de banda de Joan Roca. A més de l’amalgama estilística que entre els tres formulen, l’energia i la potència del seu directe és un dels pilars fonamentals de la formació. 
Comments are closed.

Back to Top ↑