Notícies Foto: BarnaSantsFoto: BarnaSants

Ò.C. Brigada Internacional torna al BarnaSants

9 maig, 2022

El col.lectiu de músics occità-català presentarà el seu primer disc, dissabte, dia 14, al Centre Artesà Tradicionàrius de Barcelona.

Deu anys després que els músics Carles Belda i Marc Serrats (Xerramequ) unissin la primera Brigada Internacional musical occitanocatalana, hi tornen amb una nova proposta de disc i espectacle que pretén acostar l’emblemàtica cançó d’autor occitana als joves. Ho fan amb la coproducció de Barnasants i Convergència Occitana i amb la participació d’artistes de banda i banda dels Pirineus com Alidé Sans, Tatou (Massillia Sound System, Moussu T…), Rodin Kaufmann (Lo còr de la Plana), Gigi de Nissa, Arnaud Cance, Stefano Degioanni, la valenciana Tesa, i el mateix Joan Garriga, entre d’altres. Així, les grans cançons de Claudi Martí, Rosina de Pèira, Maria Roanet, Mans de Breish, Joan Pau Verdier, Jacmelina i Lúcia Mas, són replantejades per cantants actuals des de diverses estètiques.

La proposta s’estrenarà en dues actuacions en directe: el 14 de maig a l’auditori del Centre Artesà Tradicionàrius, com a part del Festival BarnaSants, i el 25 de juny a Tolosa de Llenguadoc, per a les Festes de Sant Joan, organitzades per Convergència Occitana.

Avui dia, cançons que són veritables himnes per a una generació d’occitans aranesos també com la Immortèla i Perquè m’an pas dit, corren el risc de desaparèixer si no som capaços de ferles de nou atractives per al jovent. És amb aquest objectiu que les composicions prenen un nou aire modern i trencador, amb nous estils i algunes amb versió en català i en occità. El disc serà gratuït a les plataformes musicals habituals i la versió física anirà acompanyada de textos d’explicació i contextualització de cada peça.
Comments are closed.

Back to Top ↑