Notícies Foto: Javier FerreyraFoto: Javier Ferreyra

Passejada pel bosc amb Picot

4 febrer, 2022

“Les ales del cavall” és el seu disc debut.

La música de Picot és com una passejada pel bosc un diumenge al matí. Pots passejar-hi alegrement cantussejant o conversant animadament amb qui t’acompanya. Potser t’atures a descansar i de cop t’embriaga l’energia del bosc. Primer et sorprendrà el silenci, interromput per aquí i per allà per la veu d’algú a qui encara no coneixes. Poc a poc descobreixes una música que t’envolta: són cançons que neixen de la terra de la música mediterrània, nodrides per la veu de moltes generacions de músics i poetes catalans. 

Aquesta música és la que s’han trobat Jordi Marfà (veu i cordes) i Daniel Pitarch (teclats) passejant pel seu bosc, i que ens porten en el seu disc de debut “Les ales del cavall”. Es tracta d’un treball íntim on la música i la paraula son protagonistes, i on hi ha espai per al silenci, l’emoció, i per sentir les bestioles que portem a dins.

El disc s’obre amb “T’he engendrat amb dolor”, poesia musicada de Maria Mercè Marçal. Les melodies mediterrànies s’entrellacen amb les paraules de la poeta, surant sobre senzilles harmonies pop. Al llarg del disc hi trobem lletres pròpies, altres de Walt Whitman o de Joan Vinyoli, o fragments de Mercè Rodoreda o Jean Cocteau. La sonoritat eclèctica de Picot varia de temes més clàssics, com “Bèstia”, fins al pop vuitantero d’“Estem estalvis”.
Comments are closed.

Back to Top ↑