Paula Grande i Anna Ferrer presenten en directe el disc “Vega”

25 febrer, 2021

El 5 de març a l’Ateneu de Celrà, el 7 al Tradicionàrius de Barcelona i el 13 al Teatre-Auditori de Sant Cugat del Vallès.

Les artistes Paula Grande i Anna Ferrer reemprenen la gira per presentar el disc “Vega” (Bankrobber, 2020), que aquest mes de març les portarà a Barcelona, Sant Cugat del Vallès i Celrà. Uns concerts que arriben acompanyats de l’estrena del videoclip de “Caterineta”, una cançó que parla sobre la violència física envers les dones i que reflecteix una crua realitat que s’emmarca en una cançó tradicional però que encara vivim avui dia.

El disc de Paula Grande i Anna Ferrer és el segon volum de la col·lecció de projectes discogràfics amb repertori de tradició oral de les comarques gironines iniciada l’any 2016 pel projecte Càntut. Cançons de tradició oral. Una proposta musical amb un enfocament feminista que explora el rol de les dones durant els dos últims segles a partir del cançoner en línia del Càntut. Un espectacle que enllaça tradició i modernitat i que, gràcies a la mescla d’instruments tradicionals amb música llatina, rap o electrònica, acosta el folklore català a l’actualitat.

Acompanyades per Vic Moliner al contrabaix i els pedals, Paula Vegas als teclats i els sintetitzadors i Juan Rodríguez Berbín a la percussió, Paula Grande i Anna Ferrer han enregistrat el disc a Olivera Estudi (Banyoles) després d’un procés de dos anys realitzat entre la capital del Pla de l’Estany, Menorca i Barcelona, en què s’ha desenvolupat la recerca de les cançons, el plantejament sonor, els arranjaments i, també, l’escenografia, amb direcció de la directora banyolina Clàudia Cedó. El diumenge 7 de març, arribaran al Centre Artesà Tradicionàrius de Barcelona (19 h) i les entrades es poden adquirir a la pàgina web www.tradicionarius.cat.

A més de la presentació oficial a Barcelona, durant la primera quinzena de març les artistes també presentaran el disc Vega a Celrà i Sant Cugat del Vallès. Paula Grande i Anna Ferrer actuaran a l’Ateneu de Celrà el divendres 5 de març (20 h), i les entrades ja estan disponibles a www.ateneucelra.koobin.com. Per altra banda, el dissabte 13 de març tindrà lloc el concert La revolució de la tradició al Teatre-Auditori de Sant Cugat del Vallès (20 h), una triple actuació que comptarà també amb la participació de Marala i Tarta Relena, i que vol posar en relleu la figura de la dona en l’escena musical i tradicional catalana. Les entrades estan a la venda a www.tasantcugat.cat.
Comments are closed.

Back to Top ↑