Pere Camps rep el Premi Operador Cultural Tenco

18 octubre, 2021

El guardó, que enguany ha celebrat la seva 44a edició, és una distinció a nivell internacional que s’entrega cada any a San Remo.

Pere Camps, director del Barnasants, ha estat reconegut aquest cap de setmana amb el Premi “Operador Cultural” Tenco, un guardó de música italià dedicat a la cançó d’autor a escala mundial. L’esdeveniment ha celebrat la 44a edició al teatre Ariston de San Remo premiant 8 persones que destaquen en aquest àmbit.

Camps ha rebut aquest reconeixement per la seva trajectòria: primer com a jove activista que en temps del franquisme participava en sindicats clandestins, i després per la seva tasca en el marc del festival Barnasants, que va néixer el 1996 i cada any agrupa, sota el comú denominador de la cançó d’autor, artistes catalans i d’internacionals arribats de Cuba, Uruguai, França o Itàlia.

El Club Tenco, responsable de l’organització dels premis, es va fundar a San Remo el 1972 per tal de donar suport a la cançó d’autor, no només italiana, sinó també internacional. Des d’aleshores s’han celebrat molts esdeveniments, premis i exposicions, la més famosa anomenada Rassegna della canzone d’autore, i comunament anomenada Premi Tenco. La primera vegada que es va celebrar va ser l’any 1974 i des d’aleshores, el Club convida en aquesta cita als nous compositors considerats més interessants d’entre els que envien material per participar-hi.

Aquests premis estan dedicats a Luigi Tenco, que va suïcidar-se durant el Festival de San Remo de 1967. Aquests guardons s’atorguen cada any en el Teatre Ariston de San Remo i amb els anys han guanyat molta fama i valor en el panorama de la crítica musical de tot el món.
Comments are closed.

Back to Top ↑