Notícies Foto: Elena M. Silvestre i Pep BuadesFoto: Elena M. Silvestre i Pep Buades

Primer senzill d’avançament del nou disc de Sandra Monfort

12 setembre, 2023

“Pasodoble Maria” és una cançó totalment trencadora, que no troba comparació i que estableix les bases del que serà el seu nou disc.

L’artista valenciana Sandra Monfort és sinònim de tradició, de folk i de recerca però també d’avantguarda i d’experimentació. A “Niño Reptil Angel”, el seu àlbum de debut, travessava la tradició des de la carícia de l’electrònica i de la poesia. Ara ens presenta “La Mona”, un segon disc on ofereix una evolució sonora rotunda que reafirma la seva capacitat de transformació i on demostra que a aquestes alçades, és difícil trobar a una artista tan completa com ella.

A “La Mona”, Sandra Monfort fa una exploració del terreny on convergeix música folk i el pop dels 80. Un exercici de natació sincronitzada entre l’electrònica i la cultura popular. Amb arranjaments de banda valenciana, percussions, sintetitzadors dels 80, guitarres vigoroses i la seva veu, per moments tendra i per moments segura i infal·lible, que va teixint les cançons per a crear un univers únic i embalsamat de poesia i ball.

L’artista canta en la seva llengua materna des d’un to tan quotidià i real que ens fa impossible no situar-nos en un espai carregat de vida i col·lectivitat dels pobles valencians, els seus carrers, les
seves festes, els seus desitjos, els seus laments… “La Mona” es mou entre pasodobles, bachatas, boleros, balades i altres pals folklòrics cantats en valencià i combinats amb els sons més contemporanis. Sandra Monfort ens parla de temes tan sensibles com el suïcidi, la maternitat, el patriarcat, l’amor, el sexe, la mort, la violència masclista i el dolor, des d’un to lluminós i esperançador. L’artífex que necessita la societat contemporània per a despertar, per a no donar-ho tot per perdut, per a mobilitzar-se i sensibilitzar-se, per a unir-se i col·lectivitzar-se. Un bàlsam d’aire fresc, una dansa guaridora, un respir profund.
Comments are closed.

Back to Top ↑