Notícies Foto: Camarada Ventura/Taller de MúsicsFoto: Camarada Ventura/Taller de Músics

Programació paral·lela del Festival Internacional Andorra Jazz Escaldes-Engordany

15 maig, 2024

Se celebrarà del 4 al 9 de juliol amb una oferta de concerts gratuïts.

Dins de la 40a edició del Festival Internacional Andorra Jazz Escaldes-Engordany, entre d’altres, el 6 de juliol serà el torn d’Andrea Motis Trio, el grup liderat per la catalana, que portarà a escena ‘Temblor’; una proposta que explora una sonoritat diferent de la mà de Christoph Mallinger i Zé Luis. El 7 de juliol Toquinho posarà el punt final als concerts de pagament acompanyat de Camilla Faustino, amb qui farà un repàs dels seus temes més coneguts. Tots aquests recitals es podran veure a la Sala Prat del Roure.

Paral·lelament, el festival proposa una programació alternativa a la plaça Coprínceps entre el 4 i el 9 de juliol amb noms com Camarada Ventura, una formació a cavall entre el jazz, l’electrònica i el pop. També s’hi podrà escoltar Èlia Lucas i Kike Pérez Quintet, Llibert Fortuny i els components de la XXS BeatBand, Irene Reig, que interpretarà ‘Decisió i coratge’, Alba Pujals amb ‘Apologia’ o la jove formació Jamais Deux Sans Trois.

Valentí Closa, conseller de cultura del Comú d’Escaldes-Engordany, ha assegurat que el jazz està “fort” a Andorra i ha recordat que es tracta d’una música que transmet valors molt importants, com per exemple el de “llibertat i improvisació”. També ha assegurat que en l’actualitat compta amb un gran suport del públic, però també de diferents institucions que ajuden a tirar endavant el projecte.

En la mateixa línia s’ha pronunciat la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, que ha valorat molt positivament que en els darrers anys s’hagi aconseguit recuperar després de diversos anys aturat. “Cal veure la cultura amb una visió àmplia, per la nostra gent i també pels de fora, ens interessa que la gent vingui i pensem que és una molt bona oferta per aquest estiu”, ha conclòs.

Text: Eli Don/ACN

 
Comments are closed.

Back to Top ↑