Notícies Foto: Fira B!Foto: Fira B!

Prop de 10.000 persones han assistit a la 7a edició de la Fira B!

4 octubre, 2022

El mercat professional de música i arts escèniques de les Illes Balears s’ha celebrat a Palma entre el 27 de setembre i el 2 d’octubre.

L’Institut d’Estudis Baleàrics (IEB), principal organitzador de Fira B!, celebra el gran èxit de l’esdeveniment en el terreny professional i de públic. 558 persones s’han acreditat a les Jornades Professionals Fira B! Pro. Durant cinc dies, s’han programat més de mig centenar de taules rodones, conferències, presentacions, tallers, debats i ponències tant d’artistes com d’organitzadors de festivals, conferències, o presentacions. Totes han girat al voltant de la sostenibilitat ambiental i econòmica, l’eix vertebral d’aquesta edició de Fira B!.

Els assistents a les Jornades Professionals destaquen que se’n van amb contactes que no haurien fet d’una altra manera i amb possibilitats de negoci i d’intercanvi. A Fira B! 2022 s’hi han promocionat 54 propostes de música i 26 d’arts escèniques, en què han pujat a l’escenari 356 artistes, 196 músics i 160 professionals de les arts escèniques. Més d’un centenar d’artistes més que l’any passat en què participaren 255 artistes. De fet, el nombre de professionals de les arts escèniques que hi han participat enguany s’ha doblat respecte de l’any passat, en què varen ser 87. Quant a músics, s’ha passat de 168 a 196.

La immensa majoria d’artistes han estat locals, tot i que també hi ha hagut representació d’altres comunitats com Catalunya, el País Valencià, les Canàries i el País Basc, a més d’altres nou països, com Alemanya, Bèlgica, França, Estònia, Suïssa, Romania, Luxemburg, Països Baixos, Canadà. Cal destacar que més del 50% dels grups o artistes programats tenia presència femenina i en molts de casos era un projecte liderat per dones.
Comments are closed.

Back to Top ↑