Notícies Foto: Ajuntament de Vila-secaFoto: Ajuntament de Vila-seca

Rècord de grups inscrits a la convocatòria artística de la FiM Vila-seca 2024

21 febrer, 2024

La fira de música emergent i familiar de Vila-seca se celebrarà del 16 al 19 de maig.

Més de set-cents projectes de música emergent i familiar han participat a la convocatòria per formar part de la programació de la FiM Vila-seca, fira de música emergent i familiar, organitzada per l’Ajuntament. Aquest èxit d’inscripcions confirma que el talent artístic del país és inabastable i que la FiM es consolida com l’aparador de les propostes emergents i familiars de Catalunya. Així, del 20 de juny al 9 d’octubre de 2023 s’han presentat 731 propostes musicals catalanes formades per 2.800 components. D’aquestes formacions, prop del 60% són grups sense management que tindrien en la FiM un espai idoni per poder trobar mànager. Pel que fa a la distribució per seccions, el 85% són emergents i el 15% familiars i per a tots els públics.

La programació artística, que es donarà a conèixer a finals del mes de març en roda de premsa, tindrà en compte el caràcter emergent de les propostes, la seva qualitat artística, el seu nivell d’innovació i originalitat, el seu caràcter d’estrena i la projecció que la participació a la FiM Vila-seca pot suposar per a un projecte musical. Aquesta selecció també tindrà en compte la diversitat del conjunt de la programació de la FiM, en termes d’estils musicals, formats de les propostes, equilibri territorial i gènere.

Fa uns mesos, la FiM Vila-seca va anunciar les dates de la seva 20a edició, que se celebrarà del 16 al 19 de maig de 2024. Així, la fira trasllada la seva celebració al tercer cap de setmana de maig del 2024. Aquesta 20a edició tornarà a fer de Vila-seca la capital de la música emergent i familiar durant quatre dies on professionals i públic podran gaudir de prop de 40 propostes musicals en places, carrers, equipaments i espais emblemàtics de la ciutat. El Castell, el Celler de Vila-seca i l’Auditori Josep Carreras tornaran a ser els equipaments de programació més destacats, als que s’hi sumarà el Parc de la Formiga com a epicentre de concerts a aire lliure, i altres espais com la plaça de les Voltes i el Magatzem de Cal Parera.

La fira de música emergent i familiar de Vila-seca vol continuar reforçant el seu posicionament com a aparador professional de referència, tot contribuint a l’enfortiment del sector de la música en viu, a la feminització i diversificació dels escenari catalans i al desenvolupament de nous públics i noves propostes per a l’escena musical.
Comments are closed.

Back to Top ↑