Notícies Foto: Guspira RecordsFoto: Guspira Records

Rudymentari és un home de la “Terra”

10 febrer, 2023

Un reggae menorquí que parla de la transformació del medi natural.

Rudymentari és el nom artístic que recull el projecte musical del menorquí Guillem Llorens. Un dels artistes amb més repercussió fora de les Illes Balears i un dels autors imprescindibles entre els més apassionats del Reggae als Països Catalans. Des de la publicació del seu primer disc “Contracorrent”, ha rebut l’escalf de premsa i públic fent una gira per Ses Illes i Catalunya. Ara prepara el seu pròxim disc “Rissaga” que publicarà el pròxim 30 de març. Per ara, ja tenim aquí el segon avançament.

Rudymentari ens presenta “Terra”, un Reggae en menorquí dedicat a les arrels, a l’entorn i a la transformació del medi natural. Com és habitual, la seva lírica ve amb una forta carrega política, amb la intenció de sembrar una llavor de consciència política i social. Aquesta vegada, d’una manera molt més propera a la realitat de l’artista.

El títol d’aquesta cançó fa referència al terreny com a element identitari d’aquells que la treballen. I és que les arrels de l’artista són rurals, concretament de Sant Joanet, on va passar la seva infància i on els seus pares exercien de pagesos. És per això que sap que al camp la vida s’entén d’una altra manera, amb uns altres ritmes i punts de vista: els de la naturalesa i la terra. Elles són qui manen.

“Terra és suor, fang, sang, dolor, de qui l’estima i la treballa” canta Rudymentari en aquesta cançó que pren com a base els sons jamaicans amb els quals aconsegueix mostrar la seva sonoritat pròpia i caràcter únic. El missatge de “Terra” és directe i clar: la cultura agrària a l’illa s’està perdent, si més no transformant. Una situació d’emergència en la qual ja, actualment, una part d’aquestes terres estan innegablement condemnades a desaparèixer a causa de la venda a grans inversors estrangers en busca d’un major profit econòmic.
Comments are closed.

Back to Top ↑