Notícies Foto: Els Amics de les ArtsFoto: Els Amics de les Arts

S’ha presentat els artistes que completen la programació del Guitar Bcn 2023

29 novembre, 2022

L’edició del 2023 es durà a terme entre el 27 de gener i el 3 de juny.

Aquest matí s’han presentat els artistes que completen la programació del Guitar Bcn 2023. Són 15 propostes que coronen un cartell molt plural, amb gairebé 40 concerts que tindran lloc a Barcelona entre el 27 de gener i el 3 de juny a diferents sales de la ciutat. El Guitar Bcn es fonamenta enguany en la presència femenina, i diem presència perquè no ens agrada dir quota: aquí no hi ha cap artista per imposició. Tenim dones fortes i talentoses que demostren dia a dia la seva vàlua sobre els escenaris, dones empoderades, reivindicatives, que no deixaran de ser-ho fins a assolir la tan desitjada igualtat entre gèneres.

Judit Llimós, directora artística del Guitar Bcn, comentava que “tot i que encara estiguem amb una mica menys del 40% de presència femenina, m’encanta saber que hi hem arribat d’una manera natural, no forçada. Cada cop estem més a prop d’aconseguir una programació 100% paritària per mèrits propis”.

Hi trobarem músiques que no deixaran ningú indiferent, com les estrenes dels nous treballs de Judit Neddermann, Pasión Vega (protagonista del concert inaugural amb el seu Lorca Sonoro), Els Amics de les Arts, Núria Graham, Laura Andrés i Sergi Carbonell (ex-Txarango), entre d’altres. També el fascinant revival de Christina Rosenvinge, que torna als 90 per celebrar el 30 aniversari d’un dels discos més aclamats de l’història del pop nacional, Que me parta un rayo. Cantautors arrelats i guardonats com Andrés Calamaro, Kevin Johansen, Ismael Serrano, Marwán, Nacho Vegas i El Kanka, conviuran amb futurs referents (El Jose, Mr Kilombo, Antoñito Molina), joves estrelles (Suu), artistes de l’escena alternativa (Tulsa, Jenny & The Mexicats) i noves promeses (Lucas Bun, DePol). Per descomptat, tampoc hi faltaran grans noms internacionals com la francesa Zaz i el veneçolà Danny Ocean, autèntic fenòmen dels gèneres urbans i recentment guanyador d’un premi MTV EMA.

“Estem molt orgullosos de que el Guitar Bcn, amb una oferta tan plural, hagi esdevingut la referència de la programació musical del primer semestre a Barcelona. Ha estat una aposta contínua fins i tot en els moments més complicats, però els espectadors responen cada any omplint les sales” ha esmentat Joan Roselló, director del festival, referint-se a que el Guitar Bcn es va celebrar fins i tot en plena pandèmia, sortejant amb determinació totes les restriccions i mesures sanitàries.
Comments are closed.

Back to Top ↑