Notícies Foto: Laura SorianoFoto: Laura Soriano

“Sóc poeta”, el nou disc d’Alba Asensi

17 gener, 2023

Cada cançó ha estat creada a partir d’un poema seleccionat amb molta cura. Sortirà dilluns, dia 23.

Cada cançó d’aquest àlbum ha sigut creada a partir d’un poema seleccionat amb molta cura; i cada poema és obra de poetes d’avui que han acompanyat el desenvolupament artístic de l’artista alacantina. Alba Asensi ha aconseguit plasmar en “Sóc poeta” no sols les diferents imatges i emocions que cada poema evoca, sinó també els matisos més representatius de la seva pròpia personalitat. En paraules del consagrat músic valencià Efrén López, les quals formen part del pròleg que acompanya al CD:

“[…] Està la xiqueta enjogassada que ho observa tot amb curiosa innocència, la dona idealista, reivindicativa i tendra, però també amb mala llet, la música experta, […] el tarannà eclèctic de la seua visió artística, […]”

El caràcter polièdric del disc es fa evident ja només en escoltar les primeres cançons, fins a tal punt que, si no fos pel timbre i l’expressivitat inconfusible de la veu de l’Alba Asensi, bé pogueren considerar-se part de discos diferents. I l’altre element que consolida la unicitat i coherència del disc és l’ús de l’arpa com a instrument harmònic acompanyant. Alba Asensi es veu i arpa, sense límits, sense cenyir-se a un únic estil o estètica musical, sense enfocar-se en un únic model d’arpa o tècnica vocal. En cada cançó Alba Asensi ens revela una veu diferent, concorde als versos que canta. Amb ella transita la dolçor, la fantasia, la força, la fragilitat, la ràbia, l’esquinçament… També es poden escoltar diferents tipus d’arpes històriques i tradicionals (barroca, gòtica i kora africana) que ens acosten a un món sonor, en certa manera desconegut, on els timbres de l’arpa adquireixen infinitat de matisos que molt probablement no eren part del nostre imaginari entorn d’aquest instrument.

En definitiva, “Sóc poeta” és el resultat de l’estudi i desenvolupament artístic d’Alba Asensi, en el qual ha explorat una àmplia diversitat de maneres de cantar, models d’arpa i estètiques compositives, i del qual ha deixat com a prova irrefutable aquest disc que ens presenta.
Comments are closed.

Back to Top ↑