Notícies Foto: Anna PratFoto: Anna Prat

Surt “Deserta el fosc” de Maria Helena Tolosa

19 abril, 2022

És una continuïtat del primer treball discogràfic “Confidències”.

Aquest segon treball bé carregat d’emocions, sentiments i pedagogia (la segona professió de Maria Helena Tolosa). L’artista escull els poemes que li serveixen per transmetre missatges que ella veu i viu importants, especialment després dels darrers dos anys i amb cinquanta-dues voltes al sol. El disc ho mostra a través de vuit poemes musicats, tres versions que formen part de la banda sonora del seu ara i aquí i un tema propi. Un treball amb força que barreja estils musicals segons les emocions que tenyeixen cada poema.

El nou projecte enfila la poesia de Montserrat Vayreda, M. Mercè Marçal, Miquel Martí i Pol, Olga Xirinacs, Vicent Andrés Estellés, Joan Vinyoli, un tema de Lluís Llach (“Ma tristesa”), un altre d’Apel·les Mestres (“La fadrina va a la font”) i un darrer de Joan Crosas (“Del que vaig ser”), qui s’ha brindat a enregistrar-lo conjuntament amb ella i amb la Big Band del Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona. I aquest enfilall de poemes són per parlar i cantar sobre el respecte, la por, la ràbia, la llibertat, la tristesa, la dona, l’amor i honrar la diversitat.

Un treball ple de colors i matisos, de clars-obscurs, de contradiccions, com ho és la vida mateixa. Un disc artesanal, cuinat des de i amb naturalitat. Sense gaires filtres. Amb autenticitat de veu i paraula. Des de la veritat i la senzillesa del que és. Des de la proximitat i la voluntat no només de cantar, sinó de transmetre. Música, llengua, poesia i pedagogia en un tot indissoluble.
Comments are closed.

Back to Top ↑