Tortosa acull la itinerància de l’exposició commemorativa del centenari de la mort de Felip Pedrell 

20 desembre, 2023

La mostra s’inaugura aquest dijous, dia 21, i es podrà veure fins al 31 de març al Museu de Tortosa.

El Museu de Tortosa acull la itinerància de l’exposició “L’empremta de Pedrell” del  Museu de la Música de Barcelona – Centre Robert Gerhard, una mostra que commemora el centenari de la mort del musicòleg i mestre tortosí Felip Pedrell (1841-1922) i que es podrà veure des d’aquest dijous, dia 21 al 31 de març de 2024.

L’exposició, que es presenta amb un format més reduït que el del Museu de la Música, ha estat comissionada per Marc Heilbron, Cristina Álvarez i Ilaria Sartori, i ens convida a reflexionar sobre l’actualitat i la vigència de les idees que van impulsar l’obra de Pedrell. A més, repassa la vida i obra del compositor i posa de relleu la seva influència com a mestre i musicòleg.

Com a compositor, Pedrell mai no va aconseguir l’èxit i el reconeixement del qual van gaudir alguns dels seus deixebles, i la seva música encara avui ha estat poc explorada i interpretada. Tot i això, les temàtiques i propostes pedrellianes van deixar una empremta potent i ben reconeixible en una enorme quantitat de deixebles, que inclou noms tan rellevants com els compositors Enric Granados, Isaac Albéniz, Manuel de Falla, Robert Gerhard i Cristòfor Taltabull, l’etnomusicòleg i compositor Baltasar Samper, el musicòleg Higini Anglès, la cantant Conxita Badia, la compositora i pianista Maria Carratalà o els fundadors de l’Orfeó Català, Lluís Millet i Amadeu Vives. 
Comments are closed.

Back to Top ↑