Notícies Foto: Pau GrieraFoto: Pau Griera

“Tothom es separa” és una batxata anticançó d’estiu d’Els Amics de les Arts

27 agost, 2023

Parla de les relacions trencades el mes de setembre per culpa del síndrome postvacacional i és una crida a les segones oportunitats.

“Ja no tenim vint anys i estem en un moment on podem parlar amb més coneixement de divorcis que de trobar parella sortint de festa”, expliquen Joan Enric Barceló, Ferran Piqué i Daniel Alegret per presentar la seva nova cançó. La ironia es manté en tota la lletra del tema, que explica amb normalitat, gairebé amb optimisme que al setembre “tothom es separa” i els avantatges d’aquestes separacions, amb un gir final.

Una sorprenent i ballable batxata en català, marca de la casa Els Amics de les Arts que demostra que el grup transcendeix la idea d’estil. De nou, Els Amics de les Arts s’apropien d’un estil musical diferent al que havien fet fins ara, però mantenint intacte el seu segell de veus i missatge.

Amb aquesta nova cançó, Els amics de les Arts sorprenen fent-nos riure i pensar a la vegada, i aquest cop ho fan també fent-nos ballar a ritme de frases com “La calor se’n va i ara què fem amb tota aquesta vida?” o “Aquest any com cada setembre, fan l’agost els advocats”, i el gir final que proclama “si tothom ho fa digues per què tu, mami, trigues tant”.

Una anticançó de l’estiu que queda lluny de les frases vitalistes i jovenívoles, però que apel·la a la realitat quotidiana amb optimisme per afrontar de nou la rutina amb una tornada que s’enganxa i ens fa identificar i somriure.
Comments are closed.

Back to Top ↑