Notícies Foto: Sílvia PochFoto: Sílvia Poch

Una quinzena de propostes integren el programa del Fresc 24

11 abril, 2024

La setena edició del Festival d’Estiu de Sabadell inclou noms com la Clara Peya, La Ludwig Band, Mishima, Beth, Marc Parrot o Roger Padrós, entre d’altres.

Una quinzena d’espectacles de teatre, música i poesia integraran el Fresc 24, la setena edició del Festival d’Estiu de Sabadell, que es portarà a terme del 24 de juny a l’11 de juliol a l’Amfiteatre dels Jardins de l’Espai Cultura Sabadell, al centre de la cocapital del Vallès Occidental. Avui s’ha presentat la programació, que inclou noms com La Calòrica, La Ludwing Band, Clara Peya, Lloll Bertran, Marc Parrot o Peyu, entre molts d’altres com Mishima o Roger Padrós, ja anunciats amb anterioritat.

Com ja és marca del Fresc, la programació es farceix de grans noms de l’escena teatral i musical. El denominador comú de tots els espectacles és la seva idoneïtat per presentar-se en un espai com l’Amfiteatre de l’Espai Cultura Sabadell, que no només és a l’aire lliure sinó que maximitza la proximitat entre artistes i públic, garantint funcions úniques i irrepetibles. A més, el Fresc també posa l’accent en el factor local, incloent projectes sabadellencs o vallesans reconeguts a nivell nacional.

Pel que fa a la música, les propostes del Fresc 24 s’obriran (26 de juny) amb La Ludwig Band que presentarà els temes del seu quart disc, ´Gràcies´ per venir, editat el 2023. La formació empordanesa s’ha convertit en una referència en el panorama musical català dels darrers anys gràcies a les seves lletres agudes i al seu esperit satíric.

Considerada una de les pianistes i compositores més prolífiques i transgressores de l’escena musical, Clara Peya portarà al Festival d’Estiu de Sabadell (28 de juny) el seu espectacle ´Corsé´, basat en les cançons del seu nou treball i que, en directe, es transformen en un espectacle cuidat fins a l’últim detall i amb una dramatúrgia viva que genera una experiència única en l’espectador.

Un altre dels noms destacats de l’edició 2024 serà Marc Parrot, que presentarà ´Turisme per la memòria´, el seu darrer projecte musical. Es tracta d’un recorregut pels seus 30 anys de carrera a partir de la música que ha composat i que Parrot presenta en solitari en un espectacle que vol transcendir el simple concert. Per això, l’intèrpret s’ha posat a les mans de la sabadellenca Irene Garrido com a directora artística.

El Fresc 24 també tindrà un espai pel gòspel, de la mà de Live Choir la primera formació coral professional catalana especialitzada en aquest gènere. El grup, dirigit per Sònia Moreno, actuarà a l’Amfiteatre el 3 de juliol, el dia abans que el sabadellenc Pol Cruells aprofiti el Festival per presentar oficialment ´Planeta Miret´, el seu nou treball i també la proposta més experimental creada fins ara per aquest guitarrista i compositor que ha fet trajectòria com a baixista d’Els Amics de les Arts.

Un altre retorn al Fresc serà el de la Beth, que ja va triomfar a l’Amfiteatre en l’edició de 2021 i que ara hi tornarà (5 de juliol) per celebrar els seus 20 anys damunt dels escenaris amb un concert en el qual recorda els seus grans temes.

I un debut al Fresc serà el del cantant vallesà Roger Padrós que, després el seu pas pel BenidormFest intentant col·locar una cançó en català al Festival d’Eurovisió, passarà pel Festival d’Estiu de Sabadell per presentar oficialment el seu nou disc, ´A contrallum´, el despertar musical a l’edat adulta. Padrós actuarà a l’Amfiteatre acompanyat de tota la seva banda, integrada per Jan Aygua, Marc Furnance, Ferran Alemany i Òscar Argemí com a intèrpret en la llengua de signes catalana.

Com ja es va anunciar, el Fresc 24 el tancarà el grup Mishima, que actuarà per segon cop al Festival d’Estiu de Sabadell (11 de juliol) en el marc d’una gira amb els temes del seu darrer disc, ´L’aigua clara´, a més de les seves composicions indispensables. Les entrades per a aquest concert, que es van posar en venda fa unes setmanes, estan a punt d’exhaurir-se.
Comments are closed.

Back to Top ↑