Notícies Foto: Jordi BorràsFoto: Jordi Borràs

Zoo s’acomiada de Barcelona omplint el Parc del Fòrum en un dels últims concerts del grup valencià

6 abril, 2024

El conjunt de Gandia deixa els escenaris després de 10 anys reivindicant la llengua valenciana a ritme de rap.

Després de 10 anys damunt els escenaris, Zoo s’ha acomiadat aquest dissabte de Barcelona en un concert al festival Telecogresca. El grup valencià, que va començar a fer camí el 2014, ha omplert fins a vessar el Parc del Fòrum, després de penjar el cartell d’entrades esgotades. A ritme de temes mítics com ‘Estiu’, ‘Tobogán’, ‘Ventiladors’ o ‘Sereno’, la banda de Gandia ha convertit el Fòrum en una pista de ball per a milers de persones que, entre la nostàlgia, han cantat i gaudit l’últim directe del grup a la capital catalana. Zoo va anunciar la seva retirada dels escenaris el passat mes de gener i, pocs dies després, van treure ‘Epíleg’, tema que resumeix una dècada de trajectòria reivindicant la llengua valenciana a ritme de rap.

Cap a quarts d’onze de la nit, Zoo ha pujat a l’escenari del Telecogresca i ha fet saltar el públic amb la seva barreja de rap, breakbeat, rock i ska amb ritmes electrònics. “Estem molt contents, un poc emocionats i molt agraïts”, ha assegurat el líder de la banda de Gandia, Toni Sánchez (Panxo), a l’inici de l’actuació. Panxo ha donat les gràcies a Barcelona i Catalunya per haver acollit el grup desenes de vegades durant la darrera dècada i per haver-los “fet un lloc” en esdeveniments i festivals d’arreu. “Aquest país també és el nostre”, ha defensat.

Durant el seu últim concert a la capital catalana, el grup ha fet un repàs dels seus grans èxits com ‘Tir al ninot’, que han interpretat acompanyats de la cantant valenciana JazzWoman, ‘Impresentables’, ‘Vull’, ‘Faena’, ‘La mestra’, ‘Esbarzers’, ‘Corbelles’ o ‘Camins’, que han cantat juntament amb el cantador Pep Gimeno (Botifarra).

El concert al Telecogresca forma part de la gira de comiat del grup valencià, que consta de només deu concerts i que acabarà, precisament, on tot va començar, a Gandia, en el Pirata Beach. Fins ara, ja han passat per A Candeloria (Lugo), Iruña Rock, Garaje Beat Club (Múrcia) i Primavera Trompetera (Jerez). Després del concert a Barcelona, el grup actuarà al ZeidFest (Bilbao), al Viñarock, al Sensenom Festival (Mallorca), a La Riviera (Madrid) i a l’Alterna Festival (El Bonillo). L’últim concert, el de Gandia, el faran el pròxim 10 de juliol, moment en què s’acomiadaran definitivament dels escenaris.

Zoo es va donar a conèixer amb ‘Estiu’, l’any 2014, un tema que va suposar l’esclat la banda, hereva d’Obrint Pas o la Gossa Sorda, que ha estat deu anys reivindicant la llengua valenciana. El grup, format per Toni Sánchez (Panxo), Arnau Giménez, Marcos Úbeda, Hèctor Galan, Natxo Císcar i Toni Fort (Pollet), es va popularitzar arreu dels Països Catalans gràcies a èxits com ‘Estiu’, ‘Vull’, ‘Ventiladors’ o ‘Tobogan’.

Així, després de l’últim concert a Gandia, tancaran la seva trajectòria havent visitat, al llarg de la seva carrera, desenes de ciutats de l’estat espanyol –també El Wizink Center de Madrid i El Palau Sant Jordi de Barcelona–, així com França, Polònia, el Japó, Alemanya, Hongria, el Regne Unit, Suïssa, Bèlgica i Palestina. I, ho faran amb cinc àlbums a les espatlles: ‘Tempestes vénen del sud’ (2014), ‘Esbarzers i camins’ (2016), ‘Raval’ (2017), ‘EP2K18’ (2018) i ‘Llepolies’ (2021), el seu treball més recent.

Text: Marta Vidal/ACN
Comments are closed.

Back to Top ↑