Notícies Festival LímbicFestival Límbic

20.000 persones passen per la 2a edició del Festival Límbic a Sitges

7 maig, 2023

Xavier Antich: “Aquesta segona edició confirma que el talent i la cultura en català estan més vius que mai”.

20.000 persones han passat per la segona edició del Festival Límbic d’Òmnium Cultural celebrat aquest cap de setmana a Sitges. “L’èxit de la segona edició confirma que el talent creatiu i la cultura en català estan més vius que mai”, ha dit el president de l’entitat Xavier Antich, “i per això cal seguir reivindicant-la, potenciant-la i trencar totes les barreres per tal que sigui accessible per a tothom”. Aquest és, precisament, una de les raons de ser del Límbic, un festival de creació contemporània, en català, multidisciplinar, gratuïta, i itinerant que després de la primera edició a Terrassa, aquest 2023 ha aterrat a Sitges. “Un espai de descobriment i de trobada de projectes, perquè la cultura és un dret per tothom”,  ha assegurat Antich. 

Durant dos dies, una trentena de propostes han omplert els carrers sitgetans. El punt final al festival l’han posat aquest dissabte els concerts multitudinaris a La Fragata de The Tyets, Lildami i Mushkaa. La segona jornada del Límbic ha comptat també amb reconegudes propostes culturals com la del Col·lectiu Desasosiego amb Un segundo bajo la arena; els monòlegs d’Oyirum, Marc Sarrats i Oye Sherman; el circ de la Cia d’Es Tro; la performance itinerant de les sitgetanes Les Veïnes; o la versió particular del ball de gitanes de l’Agrupació de Balls Populars de Sitges.

La jornada inaugural del Límbic de divendres va comptar amb els cuplets de Glòria Ribera; un Tarde especial d’Andrea Gumes amb Quim Carandell de la Ludwig Band, Clara Peya i Ikram Bouloum; la poesia de Maguette Dieng, Carles Rebassa i Laia Carbonell; el Cyberexorcisme de Núria Guiu; i els concerts a La Fragata de Marina Herlop, Da Souza, Renaldo & Clara i Triquell. 
Comments are closed.

Back to Top ↑