Notícies Foto: Sílvia PochFoto: Sílvia Poch

Alba Careta guanya el Premi a Jove Talent en els Premis de l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya (AMJM)

17 març, 2023

Se li reconeix la seva prolífica carrera al costat de músics i formacions de renom internacional i els tres discs que ha gravat amb el seu projecte personal Alba Careta Group.

Alba Careta Arnaus, trompetista i cantant de jazz nascuda a Avinyó l’any 1995. Torna a Catalunya amb el Màster en Trompeta Jazz del prestigiós Conservatorium van Àmsterdam (Països Baixos) després d’haver passat pel Koninklijk Conservatorium de l’Haia i l’ESMuC de Barcelona.

Actualment està presentant el tercer disc “Teia” amb el seu projecte propi, Alba Careta Group, després de rebre el guardó com a millor disc de jazz pels Premis Enderrock 2019 amb el seu primer treball “Orígens” i d’una gran rebuda del seu segon àlbum “Alades”. A més, també forma part de Rodrigo Laviña & su combo (Extraño Weys), Ulls Clucs (Producció de l’Auditori de Barcelona), OMAC (Orquestra de Músiques d’Arrel de Catalunya), Alba Careta & Santi Careta Duo (Espectacle Sons d’un País) i Las Albitas entre altres.

Tot i la seva joventut, l’Alba ha actuat amb músics i formacions de renom internacional com Carles Benavent, Ben Wendel, NSJO (Jove Orquestra de Jazz d’Estudiants Holandesa, 2015), JM Jazz World Orchestra (2016), BvR Flamenco Big Band (2019), Balkan Paradise Orchestra (2015-2021), ha estat la directora musical del Paraula de Dones de la Capsa (2019-2020 i 2021-2022) i ha tocat a reconegudes sales i festivals com Jazzaldia (Donostia), Festival Internacional de Jazz de Madrid, Festival de Jazz d’Eivissa, Jazzahead (Bremen, Alemanya), Zaalfelden Jazz Festival (Zaalfelden, Àustria), Opus Jazz Club (Budapest, Hongria), Mercat de Música Viva de Vic, Jamboree Jazz Club Barcelona, Hot Club Portugal (Lisboa) i Bimhuis (Àmsterdam, Països Baixos) entre altres.

Felicitats a l’Alba per aquest Premi!. Recupereu aquí l’entrevista que li vam fer el passat 7 de febrer en què ens va presentar el seu darrer disc, “Teia”: https://bit.ly/3Lr5KRP
Comments are closed.

Back to Top ↑