Notícies Foto: Faro MusicFoto: Faro Music

Carla Collado i Gigi Ros canten “Que no em faci mal”

15 març, 2024

La cançó la podem trobar en el darrer disc de la de Cornellà del Llobregat titulat “Coraje”.

Avui de la mà de Calaverita Records, Carla Collado publica “Coraje”, el seu tercer treball. Demà, dissabte 16 de març a la Sala Wolf i dins el marc del Festival Empremtes, es donarà el tret de sortida a la gira Coraje que la portarà a trepitjar nombrosos escenaris catalans i espanyols.

Carla Collado és intimitat i pensament crític. Crescuda als carrers del Baix Llobregat, la seva carrera va començar de manera autodidàctica, amb la guitarra del seu avi. Quan tenia cinc anys va començar a rebre classes a l’escola de música municipal de Cornellà de Llobregat. Les seves primeres composicions van ser a quinze anys, i no és fins als disset que va fer el seu primer concert entre amics i familiars.

A partir d’aquí, va decidir iniciar el seu projecte musical com a cantautora. El 2019 va llançar el seu primer treball, “El caos de mi ciudad”, que el va presentar a Barcelona però també a diferents ciutats d’Espanya com Madrid, València, Bilbao. Aquest treball presenta un discurs amb tendència a la reivindicació social, a escoltar el que hi ha a dins fent que signi la pau amb si mateix i a la vegada es qüestioni els fonaments de la societat capitalista. Cançons d’aquest treball com per exemple “El rumbo” i “El caos de mi ciudad” compten amb més d’un milió de reproduccions a Spotify.

El 2021 va treure treu un EP anomenat “Despierta” de cinc temes, un treball postpandèmic que recull el costat més introspectiu de l’artista. Al llarg d’aquests anys, Carla Collado ha fet diverses gires estatals, col·laborant amb artistes com Pedro Pastor, Ferran Exceso i Maio, i compartint escenari amb María Ruiz, la Mare, Mabel Flores, Clara Peya, Fran Mariscal, Raquel Lúa… Actualment, la seva música compta amb aproximadament 60.000 oients mensuals a les plataformes digitals Després d’aquests anys i de fer-se un lloc a l’escena a base de talent, el projecte ha arribat a un punt de maduresa i floriment que es capitalitza amb aquest nou treball, “Coraje”.

Produït per Carlos Avatar a El Tercero Estudios, “Coraje” suposa aquest salt artístic i a la vegada emocional per ella. A “Coraje”, trobem una Carla Collado més emocional i íntima que mai, compartint el seu propi salt al buit amb ple de coratge, per aquest motiu ha escollit aquest títol.

“Coraje” és una crida a sentir, lliurement i descaradament, tot allò que ens passa pel pit. A sortir un de la seva zona de confort i estimar també la perifèria. A compartir-se valenta i confiar que aquest és el camí. És un disc que parla d’amor des de totes les seves perspectives, no només des de la romàntica, que és potser la primera que ens ve al cap. Si no amor al teu entorn, a les persones que a un l’envolta i de les que aprenem. Amor a les nostres debilitats, a deixar-se veure fràgil i vulnerable, amor a totes les nostres
facetes.

“Coraje” és un disc íntim i personal, que parla de diferents moments i experiències de l’artista, però que alhora està ple de col·laboracions (Maio, Luís Fercán, Inazio, Fran Mariscal I Gigi Ros) que també expliquen la seva història. Un àlbum de so cru i proper, amb produccions simples i molt acurades, en què la guitarra i la veu són els elements essencials, però en què apareixen també centelleigs de samplers electrònics i sintetitzadors, guitarres elèctriques, bateria, percussió, baix i piano.
Comments are closed.

Back to Top ↑