Notícies Foto: Lídia LimonesFoto: Lídia Limones

“Des de la terra” és el nou projecte del músic Ricard “Ros” i Roig

9 març, 2023

Centrat en el sac de gemecs (la cornamusa catalana). El sac és l’instrument vertebrador d’un relat contemporani a cavall entre tradició i modernitat.

“De la terra”, el primer treball discogràfic de Ros, esdevé una declaració d’intencions on reimagina la seva tradició, rememorant paratges, personatges i temps passats, però sobretot reivindicant l’ara. Una visió pròpia i rebel de la tradició del Baix Llobregat; més concretament de la seva vila, Sant Boi. Un alè que bufa als records d’infantesa i també lluita pel reconeixement del pla del Llobregat com antiga terra de sacaires.

El repertori es nodreix de noves composicions i de peces tradicionals posant en primer terme el sac de gemecs. Les noves peces, reivindicatives i punyents, s’acompanyen d’electrònica amb sintetitzadors i caixes de ritmes, així com d’instruments de la tradició com flautes, violí, trompeta, guitarres, percussions i veu. 

“De la terra” és la cara A d’un disc complet que es publicarà en format vinil i representa la vida i la seva part lluminosa, el dia, la creació, allò que creix perquè ho hem plantat, que creix perquè ho reguem i que viu perquè l’alimentem d’amor.

Aquest treball “és també una oda a la pagesia, perquè en soc fill i net i perquè encara treballo la terra i li dono vida. Els nostres avis van ser els últims de la família que es van poder guanyar la vida plenament treballant la terra i aquest ofici, en perill d’extinció, forma part de com he crescut i viscut, forma part de mi, del meu present, i la meva infantesa”, assegura Ricard Ros i Roig.
Comments are closed.

Back to Top ↑