El concurs Sona9 selecciona els 30 grups i cantants de la 23a edició del certamen de música emergent

1 juny, 2023

El artistes elegits pel jurat actuaran als 10 concerts preliminars de Catalunya, València, Mallorca i Andorra.

La 23a edició del Sona9 ha rebut 127 candidats de tots els estils musicals i d’arreu dels Països Catalans, i enguany presenta un projecte descentralitzat arreu del territori amb 10 concerts preliminars amb 30 artistes que actuaran a Barcelona, Tarragona, Lleida, Manresa, Girona, Palma, València i Ordino durant els mesos de juny i juliol. Tan sols el 9% han estat projectes liderats per dones i un 21% de grups mixtos, davant del 60% de propostes masculines. La majoria han estat procedents de les comarques barcelonines (36%) i un 20% de Barcelona. La mitjana ha estat de 29 anys i de 3 membres de mitjana per grup.

El jurat ha elegit 3 artistes de les comarques lleidatanes (Asori, Naki i Neptú); 3 de les comarques gironines (D’Marius, Oxigen i Santa Mandra); 3 de les comarques tarragonines (Xerrich, Maria Fort i Eloi Duran); 3 de les Illes Balears (Ánimos Parrec, David Cabot i Negre), 3 del País Valencià (Oceäns, Sa Pena i Seserino), 3 d’Andorra (Juli Barrero, Rokyo i Quim Salvat) i els 12 restants de les comarques barcelonines (Compte, Dama Carmesina, Foss, Iglú, Ill, Montflorit, Nene, Núria Duran, Roserona, Sabana, SOSUN.dance i Ypnosi).

La trentena d’artistes faran una actuació entre juny i juliol a sales de Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, Manresa, Ordino, Palma i València. Els concerts es podran seguir per streaming als webs del Sona9 i Enderrock, i tant el públic com per internet es podrà votar el grup preferit. Les propostes més votades passaran directament a la final del Premi Verkami per Votació Popular que es realitzarà en línia el mes de juliol.
Comments are closed.

Back to Top ↑