Notícies Foto: El Cor CantaFoto: El Cor Canta

El Cor Canta presenta la producció simfonicocoral “Escoltem! Parlen les dones”

1 març, 2023

Aquest diumenge, dia 5, s’estrena a l’Auditori de Barcelona.

El Cor Canta, més que un cor. Una realitat nascuda a partir del cant simfonicocoral però que va molt més enllà. Fa cinc anys que enriqueixen el corpus d’obres catalanes de gran format per a cor i orquestra.

Fomenten la cultura mitjançant la participació, la col·laboració, la coproducció, la formació, la innovació, la nova creació, la integració, la igualtat i el respecte. Treballen temes sensibles per tal de generar, transmetre i encomanar emocions que ajudin a transformar la societat.

L’eix vertebrador d’aquesta propera temporada és la poesia de casa nostra, d’ara i de sempre. Una poesia que, amb mirada i veu femenina, ens remou, ens interpel·la, ens emociona i, sense receptes màgiques, ens marca el camí que cal seguir però que massa vegades hem abandonat.

Escoltarem la veu dels poemes de Montserrat Abelló, Miquel Desclot i Juana Dolores que ens parlen de les Dones, de la Humanitat i de la Nació. Tres mirades crítiques però plenes d’esperança en el fet que només hi pot haver un futur millor si tots ens comprometem a fer-lo possible.

Elisenda Fàbregas, Josep Vila i Marc Migó han posat música a aquests poemes. Tres compositors contemporanis de trajectòries vitals ben diverses però reconegudes arreu del món. Les obres deixen veure la crítica, la força, la llum i l’esperança que es desprenen dels poemes.

Amb aquest projecte volen reivindicar la importància de donar més visibilitat a la dona creadora en tots els camps de l’art i la cultura en general i, especialment, en la música i la poesia, com un acte de justícia per tal que les dones que avui tenen reconeixement en aquests camps siguin recordades en el futur i serveixin de referent per a les noves generacions.
Comments are closed.

Back to Top ↑