Notícies Foto: Festival de la Porta FerradaFoto: Festival de la Porta Ferrada

El Festival de la Porta Ferrada continua creixent en aquest 2023

26 agost, 2023

El festival de Sant Feliu de Guíxols torna a ser el festival amb més actuacions i espectadors de la Costa Brava amb 73 espectacles i prop de 60.000 assistents.

El Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols arriba al final de l’edició 60+1 amb un balanç extraordinari, amb indicadors incontestables de creixement. En una edició mítica, el festival degà de Catalunya ha acollit espectacles i concerts de qualitat, en el marc d’unes instal·lacions idònies pel bon desenvolupament del festival. El Guíxols Arena, convertit en l’auditori a l’aire lliure amb més capacitat, 3.700 espectadors amb seient i 5.000 en la seva versió mixta. L’Espai Port i la seva proximitat al mar, l’Església del Monestir seu del cicle de clàssica, el Teatre Auditori Municipal, el Jardí de la Casa Trachsler i la Terrassa Fènix de la sala Las Vegas fan de Porta Ferrada un festival únic que expandeix cultura per tots els racons de Sant Feliu de Guíxols.

Com ha destacat el director executiu del Festival de la Porta Ferrada, Sergi Roselló: “TheProject va agafar el repte d’anar creixent any rere any, vam iniciar la nostra direcció amb 11.000 espectadors i ara, 10 edicions després, estem a prop dels 60.000. Donem feina a més de 200 treballadors i dinamitzem el territori omplint hotels i restaurants durant els dies d’espectacles. Enguany, continua Roselló, avancem amb tot cap a la sostenibilitat total portant a terme diverses accions com gots reutilitzables, recollida de residus a les platges de la zona, reduint el consum de plàstic, utilitzant electricitat verda entre el més destacat. Hem potenciat la vida saludable, a través d’una proposta gastronòmica a l’abast de tothom. Hem continuat impulsant la producció circular amb la reutilització dels diferents elements escenogràfics i la separació de residus. Aquestes i d’altres iniciatives s’articulen per generar un impacte positiu i sostenible sobre la vida de la Costa Brava. Les accions de responsabilitat social omplen de sentit el compromís de TheProject amb la ciutat”.

Per la seva part el 2on tinent d’Alcalde i Regidor del Festival Josep Saballs, ha destacat “la consolidació de l’espai Guíxols Arena, com equipament únic al país per la celebració de concerts a l’aire lliure, i és que aquest any es posa de manifest més que mai , en haver acollit l’Idilic Festival que va rebre més de 10.000 espectadors en un cap de setmana, que sumats al 61è Porta Ferrada ens dona una assistència total que supera els 70.000 espectadors. Números aquests que ens permeten continuar creixent com a Festival, i com a Ciutat, i que fa que ens marquem objectius ambiciosos per al futur pròxim, buscant l’encaix entre la música i la cultura accessible i la convivència, que ens permetrà destacar com el Festival referent del país”.

Albert Mallol, director artístic del festival ha apuntat, “artísticament la 61 edició del festival ha  estat un equilibri de gèneres, i ha continuat donant suport de manera clara als intèrprets i creadors musicals catalans”.
Comments are closed.

Back to Top ↑