El paisatge mediterrani i empordanès a través dels diferents pals flamencs de Carlos Coronado
El guitarrista publica el disc “Flamenco Mediterráneo” el proper dia 14.
L’àlbum “Flamenco Mediterráneo” és un disc conceptual que tracta d’evocar el paisatge mediterrani i empordanès a través dels diferents pals flamencs. Els ritmes i les estructures flamenques no són més que un marc sobre el qual es construeixen atmosferes. La intenció és, en primer pla, paisatgística, suggerint un alzinar a “Font Martina”, una petita cala a “Fandango mediterrani” o una nit de lluna plena a “Nocturno tercero”. La influència de la música impresionista és forta, i també s’incorporen elements jazzístics i de música hispanoamericana .
Les palmes de Marc López i Pere Martínez aporten el so flamenc, mentre que el violí de Montserrat Martos representa la part més mediterrània i intimista.
Carlos Coronado comença a tocar a l’adolescència, seduït al principi per la música rock. Aviat va tenir la possibilitat de mostrar-se en públic a diferents bandes de jazz i rock, i sobretot actuant en duo guitarra i veu.
Comença a compondre des d’un principi de forma espontània, i això el porta gradualment a endinsar-se en el flamenc, captivat pels seus ritmes i incorporant la tècnica a les composicions. D’aquesta manera va aconseguir donar-li la forma que faltava a les seves cançons, que sorgien amb naturalitat, sempre inspirat pel paisatge mediterrani i empordanès.
Concretada la direcció musical de la seva obra, comença a prioritzar les actuacions en solitari i en petit format, sempre interpretant peces o arranjaments propis amb aquest gust mediterrani. Ingressa al Conservatori Superior del Liceu el 2021 de la mà de Manuel Granados per estudiar flamenc, on amplia coneixements i se li obren portes per tocar sovint a tot Catalunya, gràcies a la beca Ferrer Salat.
Actualment, té diversos projectes en actiu, tocant en solitari, a duo guitarra i veu – combinant cançó catalana i flamenc – i el Trio Tico, un projecte de jazz-flamenc. Ha tocat a l’estranger diverses vegades, portant l’Empordà a Mèxic i França.