Notícies Foto: Herve PouyfourcatFoto: Herve Pouyfourcat

Jordi Savall porta “El llibre vermell de Montserrat” a Santa Maria del Mar

31 maig, 2023

El músic català es posa novament al capdavant de la Capella Reial de Catalunya i del grup instrumental Hespèrion XXI per recrear una partitura de la qual n’és un gran coneixedor.

Després d’una temporada de concerts memorable amb la Cinquena Simfonia de Mahler, l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) va concloure el cap de setmana passat la seva temporada al L’Auditori de Barcelona. Aquest dijous, el cicle “El so original” també arriba al seu final amb una proposta única: “El llibre vermell de Montserrat”. Aquest concert, una coproducció entre L’Auditori i la Fundació Centre Internacional de Música Antiga, serà dirigit pel músic Jordi Savall i tindrà lloc a les 19 h a la basílica de Santa Maria del Mar, al barri de la Ribera de Barcelona.

Jordi Savall, a més de dirigir, es posarà al capdavant de la Capella Reial de Catalunya i del conjunt instrumental Hespèrion XXI, tot tocant el rabec, la viola d’arc i el rebab. El repertori del concert se centra en “El llibre vermell de Montserrat”, una obra que Savall coneix a la perfecció i de la qual ha protagonitzat concerts memorables i enregistraments de renom mundial. Aquesta obra és un dels còdexs musicals més importants del segle XIV, caracteritzat per la seva bellesa i varietat d’obres i estils. Es tractava d’un recull de cants destinat als pelegrins, proporcionant-los melodies acceptables en llocs on les cançons folklòriques profanes eren considerades excessives.

El concert d’aquest dijous marcarà la cloenda del cicle “El so original” i serà una ocasió imperdible per als amants de la música antiga i del talent de Jordi Savall i els seus músics. L’Auditori i la Fundació Centre Internacional de Música Antiga han estat els encarregats de coproduir aquest cicle, que ha ofert una programació excepcional al llarg de la temporada.
Comments are closed.

Back to Top ↑