Notícies Foto: Guillem RosetFoto: Guillem Roset

Julieta, 31 FAM i Maria Hein, plats forts del Festival Límbic 2024

7 març, 2024

La tercera edició del certamen fa una aposta per l’humor, els podcast i les arts escèniques.

Òmnium Cultural ha anunciat aquest dijous el cartell de la tercera edició del festival Límbic 2024 que comptarà amb Julieta, Maria Hein, Claraguilar, 31 FAM, Martí Güell, Oriol Sauleda, Mariona Esplugues, Joel Díaz i Charlie Pee. Amb una programació que vol fer d’altaveu al talent local, el festival d’enguany combinarà nous formats i disciplines el 3 i 4 de maig a Santa Coloma de Gramenet. El certamen gratuït, itinerant i amb artistes joves comptarà amb sis escenaris repartits pel municipi i arrencarà amb el concert de Claraguilar. El festival tindrà espai per l’humor amb noms com Joel Díaz, Godai Garcia, Charlie Piee, Indicatiu, enregistrament de podcast i propostes de poesia, circ, dansa i teatre.

Al llarg de dos dies hi haurà diversitat de propostes. Claraguilar portarà l’espectacle tribut al vincle entre la música amb el món escènic ‘Figura’, Maria Hein presentarà el seu darrer disc i Julieta l’àlbum ‘5 AM’.

Els 31 FAM tornaran a la tercera edició del Limbic amb el treball ‘X si ens veiem en una altra vida’ I DJ Trapella oferirà els millors temes de la música catalana del moment.

Altres noms d’artistes que formaran part del cartell son Bru i Ayryn en música, Martí Güell, Santiago Colorado i Womenz Wiz Attitude amb dansa, Les penjades de Quina Gràcia en circ i La Guàrdia i Com dir-t’ho amb poesia.

Pel que fa a teatre i performance, hi haurà Jessica Pulla, la companyia Atzucac, les Llum de Fideu, Pau Coya & Rebeca del Fresno i la companyia Las chicas del barro.

El festival de creació contemporània té per objectiu reivindicar la llengua catalana amb més d’una trentena de propostes artístiques, espectacles de carrer, podcast en directe, propostes participatives, humor i concerts.

Per Òmnium Cultural, la tercera edició suposa consolidar el festival com a punt de trobada pels amants de la cultura en català. També es busca esborrar les barreres econòmiques, territorials, disciplinàries i lingüístiques per descentralitzar la cultura.

Després de les tres primeres edicions a Terrassa, Sitges i Santa Coloma de Gramenet, Òmnium no descarta que la quarta edició es pugui celebrar en una ciutat més allunyada de Barcelona. Fins ara els concerts han comptat amb una unes 20.000 persones en cada edició.

Mentre que a Catalunya hi ha una gran presència de festivals de música de pagament i amb “poca” presència de llengua catalana, el Límbic s’obre camí amb una recepta clara per diferenciar-se de la resta: una gran producció musical de franc i en català.

El Límbic 2024 té un pressupost de 300.000 euros.

Text: Guillem Roset/ACN
Comments are closed.

Back to Top ↑