Notícies Foto: Francis Tsang/SGAEFoto: Francis Tsang/SGAE

La SGAE commemora el seu 125è aniversari reforçant el seu compromís social

9 gener, 2024

Les activitats s’inauguren el 15 de gener al Palau de la Música Catalana de Barcelona amb un concert gratuït.

La Societat General d’Autors i Editors (SGAE) commemora enguany el 125è aniversari de la seva creació amb un ampli programa d’activitats, caracteritzat pel seu compromís social i la reflexió sobre qüestions d’actualitat com la intel·ligència artificial (IA). El seu president, Antonio Onetti, ha presentat aquest matí un avenç d’alguns dels actes previstos, que començaran el proper 15 de gener (20h) a Barcelona, amb un concert gratuït al Palau de la Música dedicat als fundadors de la institució.

Sota la direcció de Miquel Ortega , l’ Orquestra Simfònica del Vallès interpretarà obres de Ruperto Chapí, Amadeu Vives, Sinesio Delgado, Tomás López Torregrosa, Joaquín Valverde Sanjuán, Carlos Arniches, Vital Aza, Miguel Ramos Carrión, Jacinto Guerrero i Federico Moreno Torroba, entre d’altres autors. A més a més, també s’hi ha inclòs la que és probablement la sarsuela catalana més famosa, “Cançó d’amor i de guerra”, de Rafael Martínez Valls , i dues compositores, Narcisa Freixas i María Rodrigo.

“Amb aquest concert dedicat als pioners, inaugurem un any de commemoracions i aprofitem per reivindicar el nostre llegat. La SGAE continua protegint l’obra dels creadors que ja no són entre nosaltres, però avui respira amb els talents que emergeixen en un món digital i connectat. És per això que mirar enrere és just i imaginar el futur, necessari”, ha assenyalat Onetti.
Comments are closed.

Back to Top ↑