L’ASACC en defensa de les sales de concerts i els clubs com a espais culturals
L’Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC) llança una campanya per reivindicar les sales de concerts i els locals d’oci nocturn com a pilars fonamentals de la vida cultural del nostre territori.
Aquí teniu la nota de premsa de l’ASACC:
“En aquests moments crítics, les sales de concerts i clubs es troben en perill. L’obertura de nous establiments a Barcelona està bloquejada des de fa 30 anys, posant en risc la seva supervivència. Ha arribat el moment que les autoritats i administracions comprenguin que les sales són un tresor cultural del nostre país, un espai per gaudi, de connexió i enriquiment social i cultural.
Amb aquesta campanya, volem recordar a tothom que les sales de concerts i els clubs són el cor de la vida social i cultural de Catalunya. Qui no recorda la seva primera nit en un club, el primer concert que li va fer vibrar l’ànima, o aquell petó apassionat en una discoteca? Qui no ha descobert un grup increïble de manera fortuïta en una sala de concerts i s’ha convertit en el seu favorit? Qui no ha tingut una trobada transcendental amb desconeguts a un club, o ha ballat amb passió frenètica al ritme de la seva cançó preferida?
Per això, demanem a tothom que s’uneixi a la campanya amb publicacions a les seves xarxes socials utilitzant el hashtag #FesMemòria. Volem conèixer les vostres experiències i records inoblidables relacionats amb les sales de concerts i els clubs, perquè aquestes històries formaran part de la nostra lluita per preservar aquests espais tan estimats de la cultura.
Les dades del sector són alarmants: el 62% dels municipis de la província de Barcelona no tenen cap activitat d’oci nocturn, i 119 municipis tenen una oferta totalment insuficient per satisfer la demanda del públic. Hem perdut més de 220 locals en els últims 20 anys a Barcelona i l’àrea metropolitana. Això ha portat als joves a utilitzar espais públics o a participar en activitats no reglades, sense les condicions de seguretat i prevenció necessàries.
En l’estudi realitzat el 2021 per la Diputació de Barcelona, en col·laboració amb el sector, s’ha determinat que hi ha 617 establiments a Barcelona i a la província, distribuïts en 119 municipis. Resulta preocupant que 192 d’aquests municipis no tinguin cap establiment, i en els que en tenen, l’oferta sigui insuficient per satisfer les necessitats de la població”.