Notícies Foto: May ZircusFoto: May Zircus

L’Auditori celebra 25 anys amb una vetllada irrepetible 

22 març 2024

El gran equipament musical públic de Barcelona ha celebrat, aquest divendres vespre, l’acte central amb un gran èxit d’assistència.

Fa exactament 25 anys, s’estrenava la Fanfàrria de Joan Guinjoan de la mà de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya sota la batuta de Lawrence Fotser a la nova sala simfònica de L’Auditori de Barcelona. Culminava, així, un procés d’anys de gestació del projecte i de construcció d’un edifici que, passat un quart de segle, alberga una de les institucions musicals referents del sud d’Europa. 25 anys després d’aquell concert històric amb la pianista Alicia de Larrocha, la soprano Anna Feu i el baríton Enric Serra com a solistes, L’Auditori ha celebrat l’aniversari amb una vetllada musical irrepetible. “Mirar enrere impressiona i mirar endavant il·lusiona, així que avui és un dia per posar en valor la feina de tot l’equip que hi treballa dia a dia i de totes les persones que, d’una manera o altra, n’han format part i han fet possible que L’Auditori sigui un referent“, ha dit Robert Brufau, director de L’Auditori. 

Ara, havent acollit 14.000 concerts i prop d’11 milions d’assistents, L’Auditori ha volgut compartir amb la ciutadania, els representants institucionals, i tot el món cultural i musical del país, aquesta data tan assenyalada. L’acte ha arrencat a les 18h amb la inauguració d’una estructura efímera monumental amb tres lones blaves gegantines que intervenen la façana del carrer Lepant de L’Auditori, a cura de l’arquitecta Clara Solà-Morales i la mostra expositiva L’auditori, 25 anys. Jordi Alomar, director del Museu de la Música de Barcelona, ha explicat que “aquesta intervenció estableix un diàleg entre l’arquitectura sòbria de l’edifici de Moneo i la naturalesa efímera de la música”. Solà-Morales ha afegit que “el muntatge respon a la voluntat d’exposar a l’exterior la vida de l’interior de l’edifici. Les teles apareixen com una elongació de les línes blaves de la Llanterna, el gran centre a l’interior de l’edifici, obra del pintor Pablo Palazuelo. Així, un element tou i viu, embolcalla la sobrietat de l’edifici”.

La mostra, instal·lada a les columnes exteriors de L’Auditori, se centra en quatre eixos: l’edifici i la transformació urbana de l’entorn de L’Auditori des del tancament de l’Estació del Nord; l’activitat artística que ha aglutinat i liderat L’Auditori al llarg d’aquests anys, contribuint a situar Barcelona en el circuit musical internacional; l’arquitectura institucional que agrupa l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, la Banda Municipal de Barcelona, el Museu de la Música de Barcelona i l’ESMUC i, finalment, tots els col·lectius de persones que han format i formen part del dia a dia de L’Auditori.  




Comments are closed.

Back to Top ↑